Inspekcijske kontrole načina rešavanja reklamacija na usluge elektronskih komunikacija

BEOGRAD, 26. mart 2019 – Godišnjim planom inspekcijskog nadzora Sektora tržišne inspekcije za 2019. godinu obuhvaćena je kontrola načina rešavanja reklamacija kod pružalaca usluga u oblasti elektronskih komunikacija (elektronski operatori – kablovska TV, internet, mobilna i fiksna telefonija), objavljeno je danas. Odredbama Zakona o zaštiti potrošača, usluge elektronskih komunikacija svrstane su u usluge od opšteg ekonomskog interesa i propisane su dužnosti za pružaoce usluga, pa će tržišni inspektori, po sedištu pravnog lica odnosno preduzetnika, da kontrolišu način prijema i evidentiranja reklamacija potrošača, obaveštavanja o donetoj odluci o reklamaciji i postupanja po donetoj odluci.

Predviđen je i poseban način prijema reklamacija, odnosno uspostavljanje besplatne telefonske linije potrošačima da lako kontaktiraju trgovca, kao i formiranje komisije za rešavanje reklamacija potrošača u čijem sastavu moraju da budu i predstavnici evidentiranih udruženja potrošača i saveza.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je spisak evidentiranih udruženja potrošača koji može da se vidi preko sledećeg linka zastitapotrosaca.gov.rs.

Foto/ilustracija: pixbay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!