Protest br. 8 – Velebit: Vi ste danas najveće patriote u Srbiji!

SMEDEREVO, 22. mart 2019 – Učesnici protesta kod Duda, na samom početku skupa su minutom ćutanja odali počast žrtvama NATO agresije pre 20 godina. Okupljenima se obratio Vuk Velebit, master student Fakulteta političkih nauka.

– Nekoliko mojih kolega studenata je uhapšeno prošle nedelje. Zašto? To nikom nije jasno. Zato što niko od građana u RTS-u niti je pretio novinarima, niti je počinio bilo kakav akt nasilja. Oni su poslali policiju i ta policija je udarala građane pesnicama u glavu. Ima u policiji mnogo časnih ljudi, policajaca, ali to nije bila ta policija. Policija treba da zna da je tu da čuva građane, a ne da čuva jednu stranku. Građani su u subotu zatražili da budu uživo uključeni u programa Radio televizije Srbije, zato što od početka protesta nijedan predstavnik, niti organizacija niti protesta, nije imao priliku da se obrati javnosti. Oni tada nisu hteli da ispune taj zahtev, ali su juče napravili emisiju sa pitanjem „da li je moguć dijalog vlasti i opozicije“. I pozvali su samo predstavnike vlasti! Nama je više dosta njihovih svakodnevnih laži i obmana. Oni nam svakog dana dele neke lekcije iz patriotizma, ali vi ste danas najveća patriote u Srbiji – rekao je okupljenima, između ostalog, Vuk Velebit.

Usledio je kraći igrokaz, nalik onom prošlonedeljnom, kada je u glavnoj ulozi bila gradonačelnica Smedereva, a ovoga puta je to bio ministar Stefanović, sa izvodima njegovih govora proteklih dana.

Usledila je nakon toga uobičajena šetnja centralnim gradskim ulicama, sa takođe već uobičajenim zastajanjem pred sedištem Gradskog odbora SNS-a u Karađorđevoj.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!