Smanjenje gubitaka preduslov za uredno vodosnabdevanje

SMEDEREVO, 19. mart 2019 – JKP Vodovod Smederevo sprovodi kontinuiranu akciju smanjenje gubitaka u gradskom sistemu vodosnabdevanja, koja između ostalog obuhvata otklanjanje kvarova na mreži i priklјučcima, zamene vodomera, ali i pronalaženje neregistrovanih korisnika.

Trenutno se akcija sprovodi u naselјima Radinac, Lipe, Vranovo i Ralјa, gde su uočeni  veliki gubici u vodovodnom sistemu, čiji je uzrok stanje vodovodne mreže, baš kao i neregistrovani korisnici kojima se ne meri utrošena voda.

Stručni timovi JKP sa opremom za detekciju curenja obilaze trase vodovodne mreže i priklјučaka i lociraju kvarove koji se odmah saniraju. Obilaze teren u potrazi sa vidlјivim kvarovima na mreži i u vodomernim šahtama korisnika, koji se odmah otklanjaju, a vrši se i zamena neispravnih vodomera.

Kombinovane ekipe stručnih timova JKP i komunalnih inspektora, obilaze teren i vrše kontrolu neregistrovanih korisnika, onih koji koriste usluge vodosnabdevanja JKP  bez merenja utrošene vode. Takvi korisnici dobijaju zapisnik od komunalnog inspektora, u kome je dat rok da regulišu svoj status, a ukoliko u zadatom roku ne postupe u skladu sa nalogom komunalni inspektor donosi rešenje o isklјučenju sa vodovodne mreže. Kako bi izbegli isklјučenje, iz g preduzeća mole sve neregistrovane korisnike da dođu do njih, u prostorije JKP Vodovod Smederevo, i reše svoj korisnički status.

Na internet stranici JKP Vodovod Smederevo www.sdvodovod.co.rs u glavnom meniju  je i deo koji se odnosi na neovlašćenu potrošnju, gde građani mogu da kontaktiraju JKP preko e-mail na ovu temu.

Sprovođenje ove kontinuirane akcije smanjenja gubitaka u vodovodnom sistemu, omogućiće da i dalјe imamo uredno vodosnabdevanje naših registrovanih korisnika tokom cele godine.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!