Site icon podunavlje.info

Sedmi protest u Smederevu – Milan Jovanović: Uništili su mi sve osim želje za istinom!

SMEDEREVO, 15. mart 2019 – U Smederevu je večeras bilo sedmo po redu protestno okupljanje, ovoga puta, moglo bi se reći – tematsko, posvećeno ugroženoj slobodi medija i javne reči uopšte i nezavidnom položaju onih koji bi trebalo da je pronose – novinara. Gost-govornik na Trgu kod duda bio je Milan Jovanović, novinar iz Grocke, koji je u žižu javnosti dospeo nakon što mu je, zbog pisanja o malverzacijama u ovoj opštini, posle niza pretnji, zapaljena kuća, a on je u tom ataku na njega i njegovu imovinu jedva izvukao živu glavu.

– Kuću su mi zapalili, jedva sam ostao živ, supruga me izvukla iz dima, odveli su me u hitnu pomoć i tamo su me povratili u život i sada sam tu, među vama. Oni su to delo paljenja i uništavanja moje imovine sveli na „izazivanje opšte opasnosti“, tako da ne znam šta će od tog procesa na kraju biti. Uništili su mi sve osim želje za istinom! Pošteni novinari se ne predaju, uvek ćemo se boriti za istinu – kazao je okupljenima, između ostalo, Milan Jovanović.

Usledio je svojevrstan igrokaz, u kome je, na slikovit način, izvodima iz govora i obraćanja gradonačelnice Smedereva novinarima, prikazan njen odnos prema poslenicima javne reči u ovom gradu, nakon čega su okupljeni na Trgu kod duda krenuli u uobičajenu šetnju centralnim gradskim ulicama do fontane.

Organizatori protesta su pozvali sve učesnike šetnje da se, na istom mestu, kod Duda, okupe i narednog petka.

Foto: e. p.i.

Exit mobile version