Site icon podunavlje.info

Smederevo, Žabari i Malo Crniće zajedno u projektu „Upravlјanje imovinom za buduće korisnike“

SMEDEREVO, 14. mart 2019 – U Smederevu je danas potpisan sporazum o saradnji ovog grada i opština Žabari i Malo Crniće na realizaciji projekta „Upravlјanje imovinom za buduće korisnike“. Ovaj projekat, čija je vrednost 174.500 evra, najvećim delom biće finansiran sredstvima koje je obezbedila Evropska unija, koja za tu namenu donira 152.984,15 evra, a ove tri lokalne samouprave treba da njegovu realizaciju pomognu iz svojih budžeta sa dodatnih 21.515,85 evra.
– Uvek je dobro kada se više gradova i opština udruže, lakše mogu da dobiju sredstva. Ovo je drugi projekat u kome mi kao veći grad u Podunavskom i Braničevskom okrugu potpisujemo ovakve sporazume i projekte, gde je Smederevo vodeće u rešavanju mnogih problema. Vrlo je bitno da se sva imovina popiše i proceni. Grant je oko 170 hiljada evra, od čega je dvadeset jedna hiljada za projektantski tim, a ostali deo sredstava, negde oko 150 hiljada se raspoređuje gradu i ovim dvema opštinama – objasnila je namenu i raspodelu sredstava gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović.

Ovaj program sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, a rok za realizaciju projekta je 15 meseci. Svrha je sprovođenje Zakona o javnoj svojini, jer tokom realizacije projekta treba da se obavi popis i evidentira javna imovina. Ovo podrazumeva i da se unaprede baze podataka za vođenje evidencije nepokretnosti, finansiranjem geodetskih snimanja nadzemnih i podzemnih objekata i mreža, kao i da se izradi tehnička dokumentacija, katastarske i topografske mape i izračunaju vrednosti nepokretnosti.

Foto: e. pi.

Exit mobile version