Palančanima automobil za program inkluzije Roma

BEOGRAD, 11. mart 2019 – Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), u sklopu Programa „Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“, organizovala je danas svečanu dodelu 30 vozila gradovima i opštinama koji imaju uspostavljene mobilne timove za inkluziju Roma. Među opštinama koje su dobile nov automobil bila je i Smederevska Palanka. Automobil će u narednom periodu koristiti mobilnom timu da u svakom trenutku bude dostupan sugrađanima romske nacionalnosti, objavio je na svom FB profilu Nikola Vučen, predsednik Opštine Smederevska Palanka.

Vozila je donirala Evropska unija, a osim 30 automobila, za potrebe mobilnih timova za inkluziju Roma, lokalnim samoupravama, ovom prilikom uručeno je i 30 laptop računara.

Klјučeve automobila uručili su i šef Delegacije Evropske unije Sem Fabrici, ministar za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Lakićević i generalni sekretar SKGO Đorđe Staničić.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!