Site icon podunavlje.info

Smederevski ski skakač: Nadam se prvim FIS bodovima!

SMEDEREVO, 4. mart 2019 – Nikola Stevanović (15), jedini reprezentativac Srbije u skijaškim skokovima, aktivno je odmarao nekoliko dana u rodnom Smederevu. Bila je to prilika da čitaocima portala Podunavlje.info prenese svoje utiske o zimskoj sezoni koja je na izmaku, kao i o daljim planovima.

„Treniram u Sloveniji i takmičim se u kategoriji FIS kupova, u kojoj su i seniori, ali i mlađi, sve generacije. Po veličini, u pitanju je takmičenje trećeg ranga u svetu. Ove godine sam zabeležio rezultate na takmičenjima u Rasbuhelu i Filahu, dva puta 75, 64. i 62. mesto.“

Rezultati, kao najmlađem debitantu  na prvim zvaničnim takmičenjima, bili su u drugom planu. Veliki uspeh je da se pod zastavom Srbije takmiči u sportu u kojem nikada nismo imali aspiracije, a ni takmičare. Ovih dana, u Smederevskoj tvrđavi naš mladi sugrađanin je obavljao kondicione treninge na atletskoj stazi u izgradnji, iako je bio na kratkom odmoru.

„Treninge nastavljam od aprila, na plastici. Danas se vraćam u Sloveniju, možda ću odraditi još nekoliko treninga na zimskoj podlozi. Ove godine očekujem još nekoliko takmičenja u letnjoj sezoni. Počeću sa Filahom krajem maja, početkom juna. Ostaje mi da treniram i nastavim sa napretkom forme.“

Prvi veći odmor imaće u avgustu, a već u septembru počinje Državno prvenstvo Slovenije, praktično, startuje nova sezona, koja će našeg sugrađanina, nadamo se, naredne godine dovesti i do Kontinental kupa. On sve to ima u planu i radi postupno, trening po trening, takmičenje po takmičenje. Razgovor za Podunavlje.info je iskoristio da se zahvali svima koji su verovali u njegov talenat i rad, a na prvom mestu porodici.

„Za mene je bio jako težak period, budući da sam sa ocem otišao u Sloveniju. Evo, mama mi ovde pomaže i svaki dan je sa mnom na kondicionom treningu. Podrška porodice mi je veoma važna“, naglasio je Stevanović.

Zahvalio se i Hemofarmu, kako je rekao, bez koga verovatno ništa od ovoga ne bi bilo moguće, kao i Skijaškom savezu Srbije, koji mu je omogućio da prvi put u ovoj sezoni nastupa pod zastavom Srbije.

„Zahvalan sam svima koji su mi omogućili da se takmičim, a ja ću se odužiti rezultatima. Nadam se da ću ove godine zabeležiti prve FIS bodove, sledeće godine očekujem i veće rezultate, možda i medalje“, rekao je za Podunavlje.info Nikola Stevanović, prvi ski skakač iz naše zemlje na zvaničnom međunarodnom FIS takmičenju.

Exit mobile version