Site icon podunavlje.info

Grad ponovo traži zakupca za halu fabrike ribe, sada bez obaveze zapošljavanja 100 radnika

SMEDEREVO, 4. mart 2019 – Grad Smederevo ponovio je oglas za izdavanje hale površine 4.158,30 metara kvadratnih,  po početnoj ceni mesečne zakupnine od 12.474,90 evra, u dinarskoj protivvrednosti, pošto prošli, objavljen u januaru, nije uspeo. Nije se javio potencijalni zakupac koji bi prihvatio ovu cenu, ali i uslov da zaposli i obuči najmanje sto radnika, pa je sada taj deo izostavljen. Zakupnina – da, zapošljavanje – ne mora.

Nije promenjena delatnost koja se može obavljati u hali, i dalje je to proizvodnja, prerada, skladištenje i distribucija prehrambenih proizvoda. Izdaje se u zakup na period od pet godina.

U pitanju je, da podsetimo, hala koja je u javnoj svojini grada Smedereva, a
koju je grad izgradio za potrebe nemačke fabrike ribe. Hala je ukupne neto
površine 4.158,30m2, a sastoji se od proizvodnog dela površine 2.557m2, upravno-administrativnog dela površine 345,00m2 i dva aneksa površine 1.154,64 m2 i 101,66m2.

Na mesečni iznos zakupnine, koji bude postignut po sprovedenom postupku
prikupljanja pisanih ponuda, obračunaće se porez na dodatu vrednost, osim ukoliko je zakonom ili podzakonskim aktom propisano drugačije. U mesečni iznos nisu uračunati troškovi tekućeg održavanja hale, osiguranja, troškovi grejanja, utroška električne energije, gasa, vode, usluge iznošenja smeća, PTT usluge, komunalne takse i slično, što je u obavezi da snosi zakupac.

Pisane ponude podnose se u zatvorenoj koverti do 14. marta, a otvaranje ponuda biće 18. marta u Skupštinskoj sali grada Smedereva sa početkom u 11 časova.

 

Exit mobile version