Site icon podunavlje.info

Osvajač olimpijskog zlata Davor Štefanek u Smederevu

SMEDEREVO, 27. februar 2019 – Olimpijski pobednik u rvanju grčko-rimskim stilom i aktuelni predsednik Sportskog saveza Srbije danas je sa generalnim sekretarom Goranom Marinkovićem boravio u prvoj zvaničnoj poseti smederevskom Savezu sportova.

U sklopu svojih redovnih aktivnosti čelnici Sportskog saveza Srbije posetili su danas ovaj grad kako bi se upoznali sa radom Saveza sportova Smederevo, uspostavili neposredan kontakt i obavili načelne dogovore o budućim vidovima saradnje.

U prostorijama Dvorane Smederevo održana je i konferencija za novinare, na kojoj su se, pored gostiju, obratili Miloš Milosavljević predsednik Saveza sportova Smederevo i Saša Branežac, član Gradskog veća zadužen za sport, u prisustvu sportskih radnika u Smederevu.

“Ovo je, mislim, 105. grad koji obilazimo. Obećao sam dolaskom na ovu funkciju da ćemo obići sve teritorijalne saveze i nadam se da ćemo to uraditi u naredna tri do četiri meseca, kako bismo krenuli iz početka. Upoznali smo se sa svim ljudima, a to je najbitnije, da imamo vašu podršku, jer bez nje mi ne bi postojali”, izjavio je Štefanek i zahvalio se na podršci prilikom izbora Gorana Marinkovića za generalnog sekretara, za koga je rekao da Sportski savez Srbije najviše zahvaljujući njemu dobro funkcioniše.

Generalni sekretar Goran Marinković je kazao da je cilj posete upoznavanje sa lokalnim sportskim savezima,

“Da razmenimo mišljenja i da pokušamo zajedničkim snagama da poboljšamo razvoj sporta na lokalnom nivou. Imamo dobru saradnju sa Ministarstvom (omladine i sporta) i mislim da tu možemo da vam pomognemo. Upoznati smo da je ovde infrastruktura, što se tiče hale, izvanredna, pa ćemo u dogovoru raditi neke projekte.”

Saša Branežac je istakao tri akcenta koji će biti u fokusu razgiovora sa čelnicima Sportskog saveza Srbije – razvoj sportskog turizma, završetak atletske staze i pitanje vlasništva stadiona FK Smederevo.

Zvanična poseta najviše delegacije Sportskog saveza Srbije završena je obilaskom sportske infrastrukture u Smederevu.

Na pitanje najmlađih novinara, učenika OŠ „Branko Radičević“ u vezi sa motivacijom za postignute uspehe, olimpijski šampion je rekao:

“Živeo sam svoj san do 28. godine I tada sam hteo da ostavim rvanje. Motivacija mi je bila to što su i majka I otac plakali zbog toga što više neću da se bavim rvanjem. Onda me je mama zamolila da probam još godinu dana i ako ne ide, onda da se povučem I da će me podržati. Ustao sam I rekao da ću dati sve od sebe da u tih godinu dana napravim rezultat i rezultat je došao nakon godinu dana. Svetsko prvenstvo je bilo u Taškentu i osvojio sam ga u 29. godini. Na rođendan sam se merio, sledeći dan sam izašao na borilište i postao svetski šampion. To mi je bila motivacija da dokažem svima, prvenstveno majci da ispunim želju i uspeo sam. Na balkonu ispred Skupštine u Beogradu rekao sam da se vidimo na istom mestu opet za dve godine, koliko je tada bilo do Rija (OI)  Stavio sam sebi teret, ali taj teret me je doveo do olimpijskog zlata. To je ta motivacija koja me je terala, jer kad obećam nešto, ja to ispunim”, zaključio je Davor Štefanek.

Exit mobile version