Stepanović: Više se ta reka ne može vratiti u korito

SMEDEREVO, 22. februar 2019 – Na četvrtom protestnom skupu u Smederevu, koji je održan po hladnom i kišovitom vremenu, zatražene su ostavke državnog i lokalnog rukovodstva. Neki od učesnika protesta nosili su maske, upozoravajući na aktuelno aerozagađenje u ovom gradu.

Docent na Fakultetu dramskih umetnosti, Jelisaveta Tatić – Čuturilo, obraćajući se okupljenima kod Karađorđevog duda, rekla je da je građanske proteste do sada podržalo 2000 univerzitetskih profesora i saradnika iz cele Srbije.

„Akademska zajednica digla je glas i taj glas se sve jače čuje“, rekla je ona i pojasnila razloge podrške građanskim protestima.

„U ime profesije i moralne obaveze prema studentima, jer je lični primer najveće merilo za ono za šta se zalažemo, da naše studente ohrabrimo da imaju slobodno i kritičko mišljenje. Da pokažemo šta znači kultura dijaloga. Da ukažemo da svi imamo pravo na istinu, a da nam se ona uskraćuje. Da štitimo pravo na istinito i objektivno informisanje“, kazala je pored ostalog Jelisaveta Tatić-Čuturilo i zaključila da veruje da je budućnost ponovo počela.

Glumac i novinar, Marko Stepanovic (Mentalno razgibavanje) je izrazio divljenje za sve one koji po manjim gradovima izlaze, i po hladnom i kišovitom vremenu, protestuju i traže za sebe i za svoju porodicu i prijatelje pravdu.

„Baš zbog toga ništa nije moglo da me spreči da dođem večeras, i pored činjenice da moja ćerka danas slavi treći rođendan“, rekao je pored ostalog Stepanović i dodao da će se ovog vikenda u više od 80 mesta u Srbiji šetati.

„I to je trenutak kada se više ta reka ne može vratiti u korito“, kazao je Stepanović.

Protestna kolona se zatim, uz diskretnu asistenciju saobraćajne policije, prošetala prošlonedeljnom trasom, pored Zelene pijace, Davidovićevom do Zadužbine, pa Knez Mihajlovom do centralnog gradskog trga.

Naredno protestno okupljanje zakazano je za petak, 1. mart, kod Karađorđevog duda.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!