DANUrB – izgradnja regionalne mreže kroz turizam i obrazovanje

SMEDEREVO, 21. februar 2019 – U okviru sastanka učesnika DANUrB projekta koji će se održati na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu 22-23. februara, predviđen je poludnevni obilazak Smedereva u petak, 22. februara.

U okviru ture 50 učesnika iz više od 20 organizacija i sedam podunavskih zemalja, koje predvodi organizacioni tim sa Departmana za urbanizam Arhitektonskog fakulteta na čelu sa prof. dr Aleksandrom Đukić, posetiće i upoznati kulturu, nasleđe i urbani razvoj Smedereva.

Grad Smederevo je pridruženi partner Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu na DANUrB projektu u okviru INTERREG Danube programa prekogranične saradnje Evropske unije.

DANUrB projekat – DANube Urban Brend – je izgradnja regionalne mreže kroz turizam i obrazovanje, radi jačanja “dunavskog“ kulturnog identiteta i solidarnosti.

Domaćini učesnicima su predstavnici Grada Smedereva na Projektu, a goste će u 11 časova u Muzeju u Smederevu, pozdraviti i gradonačelnica grada Smedereva  Jasna Avramović, navodi se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika grada Smedereva.

Inače, DANUrB tim sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, uz tim ko-partnera iz Srbije, Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, krajem 2018. godine dobio je nagradu za najbolji prekogranični projekat u oblasti kulture i kulturnog nasleđa u Srbiji.

Foto: Arhitektonski fakultet (sa DANUrB radionice, Golubac 2017)

Skorašnji članci

error: Content is protected !!