Pehar pripao Aranđelovčankama

SMEDEREVO, 17. februar 2019 – Iako je Jagodina neprikosnovena u domaćem prvenstvu, Aranđelovčanke su u finalu Kupa Srbije u rukometu bile bolje i rezultatom 22:21 (13:11) prigrlile pehar namenjen pobedniku, kao i veliki prelazni pehar, koje su zajedno sa medaljama uručili nekadašnji reprezentativac Dragan Škrbić i Saša Branežac, član Gradskog veća zadužen za sport.

Počelo je rezultatskim egalom (9:9), a onda su, pre svih, najbolja rukometašica finala i celog turnira, Ana Kojić i prvi strelac završnice Kupa, Katarina Stepanović, donele prevagu za 13:11 na poluvremenu.

Jagodina je  samo na početku drugog dela susreta uspela da izjednači (13:13), a onda su rukometašice iz Bukovičke Banje ponovo u 51. minutu otišle na plus tri (20:17).

Ana Kojić je šestim golom u 57. minutu donela vođstvo svom timu (22:20), Marina Glišović iz sedmerca je smanjila (22:21) i taj rezultat se u poslednja tri minuta, i pored nekoliko prilika, nije menjao.

Treba istaći da su zapažen učinak imale i Ana Kačarević, na golu pobednika, kao i Jelena Đurašinović iz Jagodine, koja je proglašena za najboljeg golmana turnira.

Pojedinačne nagrade najboljim rukometašicama uručila je nekadašnja reprezentativka Ljiljana Knežević.

Vredan pomena je i detalj sa početka finalne utakmice kada je Džemail Mazlam, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije, za odličnu organizaciju i dvodnevno domaćinstvo, uručio plaketu Nenadu Martiću, predsedniku Rukometnog kluba Smederevo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!