Site icon podunavlje.info

Smederevac najbolji u Čikagu, među prvih deset u SAD-u!

ČIKAGO, 16. februar 2019 – MyWed.com proglasio je Milana Lazića iz Smedereva, koji već nekoliko godina živi i radi u Čikagu, za najboljeg fotografa u Čikagu u 2018. godini. Na istoimenom sajtu se nalazi među prvih 10 fotografa u SAD-u.

MyWed.com je online direktorijum koji broji 55.000 fotografa iz svih delova sveta.

Kako navodi sajt WS Photography – tim profesionalnih fotografa za venčanja iz Čikaga, Ilinois (https://www.wsphotography.us), Milan je dobio brojne međunarodne nagrade od WPJA (Wedding Photojournalist Association) ili Udruženja fotoreportera specijalizovanih za venčanja. Nagrađene kategorije su: Dokumentarna fotografija venčanja, Umetničko udruženje za fotoreportere venčanja i Umetnički portret. Milan Lazić je takođe u kategoriji Top 5 wedding photographers u Čikagu i Top 100 International wedding photographers.

Milan je osnove umetnosti fotografije naučio u srednjoj školi u Smederevu, kada je kupio svoj prvi analogni fotoaparat. Od tada nikada nije prestao sa istraživanjem i učenjem, posebno se baveći tehnikama osvetljenja, koje su njegova specijalnost. Milan je oduvek voleo umetničke fotografije i prenosio taj uticaj na njegov rad u oblasti fotografija sa venčanja ili Wedding Photography.

Ovim poslom se bavi već 10 godina. Fotografisao je više od 400 venčanja širom sveta: Italija, Francuska, Kanada, Crna Gora, Hrvatska, Dubai, Srbija, Austrija, Grčka, Češka i SAD.

Milan Lazić danas živi i radi u Čikagu sa suprugom Anom i dvoje dece.

Prema poslednjem popisu iz 2011. godine, Srba u Čikagu sa okolinom  ima oko 50.000, a procenjuje se da ih je sredinom sedamdesetih godina prošlog veka bilo oko 300.000.

Foto: Milan Lazić, WS photography

Linkovi:

https://mywed.com/en/photographer/wsphotography/

https://www.wpja.com/wedding-photojournalism/wedding-photographers-chicago-il/milan-lazic

Exit mobile version