Drugi protestni skup i šetnja u Smederevu

SMEDEREVO, 8. februar 2019 – „Dobro nam slobodno veče Smederevke i Smederevci“, pozdravio je večeras okupljene na drugom građanskom protestu kod Karađorđevog duda, Dušan Vulić, glumac i koordinator smederevskog pozorišta PATOS.

“Više bih voleo da smo se videli u pozorištu, jer je to mesto koje dobro poznajem i u kome se najbolje osećam. U pozorištu razvijamo svoju kritičku misao, a to je upravo ono što je danas u Srbiji nepoželjno. Zato sam priliku da javno govorim doživeo kao moralnu obavezu I svoju građansku dužnost”, rekao je pored ostalog Vulić.

Posle govora, kolona od više stotina građana, na čijem je čelu bio transparent “1od 5 miliona”, prošetala je glavnim smederevskim ulicama – pored Gimnazije, preko Gradskog trga, Ulicom kralja Petra, Despota Đurđa, sa kraćim zadržavanjem kod zgrade Gradske uprave, da bi se šetnja završila kod Fontane, gde je zakazan sledeći skup, narednog petka u 18 časova.

Tokom šetnje, pored pištaljki, uzvikivane su parole, a najupečatljivije pisane su bile: “AVionu slomiću ti krila”, “Vostani Smederevo, davno si zaspalo”, “Da ovi odu, a da se deca vrate!!!”

Prema policijskim izvorima, u prošli petak je u protestu učestvovalo oko 700 Smederevaca, a večeras  je, prema našoj slobodnoj proceni, bilo neku stotinu više.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!