Udruženje novinara Srbije: Hitno istražiti ko preti redakciji N1

Izvor: UNS, 5. februar 2019 – Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje i od policije i tužilaštva traži hitnu istragu pretnji upućenih redakciji televizije N1.

Kako je navela ova televizija, u njihovu redakciju stiglo je pismo u kojem se, između stalog, navodi: „Da li vi imate vaše porodice, ubijate našu decu i unuke, a niste svesni ako dođe do rušenja, vaša zgrada će među prvima otići u vazduh, a može se desiti da ostanete bez svojih najmilijih. I zato vas mi veterani upozoravamo da se ne igrate sa ničijom sudbinom jer je vaša sudbina u našim rukama“.

U pismu je bila knjižica Saveza ratnih veterana Srbije, a pošilјalac se potpisao kao „Beogradski veterani ratova 1999. godine“. Predsednik Saveza ratnih veterana Srbije Želјko Vukelić rekao je za N1 da ovo udruženje ne stoji iza poslatih poruka i da žele da policija ispita slučaj.

UNS podseća da je, prema odredbama Krivičnog zakonika, za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavlјaju posao od javnog značaja informisanjem, predviđena zatvorska kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

UNS očekuje da odgovorni za ove pretnje u skladu sa tim budu i kažnjeni.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!