Podrška lokalnim samoupravama u reformi javne uprave

POŽAREVAC – 31. januar. 2019 – Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je danas u Požarevcu,  na sastanku sa načelnicima svih upravnih okruga, da će ovo ministarstvo nastaviti da podržava gradove i opštine u procesu reforme javne uprave i najavio uvođenje Centralnog registra stanovništva.

„Centralni registar stanovništva je kruna našeg posla koji se odnosi na prevođenje evidencija iz papirnog u elektronski oblik. On će konačno objediniti 13 elektronskih evidencija koje sada vode različite institucije, što će omogućiti da službenici u postupcima koje vode za građane koriste ove baze kao izvor podataka. Iza nas je vreme kada su nam građani donosili na uvid izvod iz matične knjige rođenih ili državljanstvo“, rekao je ministar Ružić.

Ružić je sa  načelnicima okruga razgovarao o aktuelnostima u radu uprave, primeni određenih zakona, kao i planovima za naredni period, a cilj je da se adekvatno sprovede reforma javne uprave, odnosno da se zakoni svuda jednako sprovode.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!