Najbolјi sportisti Velike Plane Nina Matejić i Lazar Ilić, karatistkinje Morave najbolјa ekipa

VELIKA PLANA – 31 januar. 2019 – Sinoć je u Centru za kulturu Masuka, u organizaciji opštinskog Sportskog saveza,  održana svečanost proglašenja najbolјih sportista Velike Plane u 2018. godini.

Za najbolјu sportistkinju proglašena je Nina Matejić, učenica osmog razreda, najbolјa igračioca ekipe u futsalu OŠ „Karađorđe“, koja je u prošloj godini osvojila nekoliko turnira. Na međunarodnom turniru u Zagrebu, na kojem je njen tim osvojio prvo mesto, Matejićeva je bila najbolјi igrač i strelac.

Sportista godine je Lazar Ilić iz Karate kluba „Morava“, juniorski reprezentativac Srbije u borbama.

Najbolјa ekipa je kata tim Karate kluba „Morava“ u sastavu Anđelija Milosavlјević, Natalija Maksimović, Irena Aritonović i Isidora Aritonović. One su osvojila prvo mesto na tri međunarodna turnira, prvenstvu i kupu za teritoriju centralne Srbije.

Najbolјi mladi sportista Velike Plane je Lana Cvetković iz atletske škole Spejs Sport. Između ostalog, Cvetkovićeva osvojila prvo mesto u trci na 60 metara na mitinzima letnje lige u Gornjem Milanovcu, Kragujevcu i Smederevskoj Palanci i prvo mesto na Mitingu prijatelјstva u Sremskoj Mitrovici.

Svečanosti uručenja priznanja najbolјim sportistima prisustvovala je delegacija Sportskog saveza Srbije, koju je predvodio nekadašnji atletski šampion Dane Korica.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!