Site icon podunavlje.info

Jasmina i Nikola najbolji sportisti Smedereva u 2018.

SMEDEREVO, 31. januar 2019 – Komisija Upravnog odbora Saveza sportova Smederevo za najboljeg sportistu u 2018. godini proglasila je Nikolu Stošića, a za najbolju sportistkinju Jasminu Milovanović.


Nikola Stošić

Nikola Stošić, Kik boks klub SD Kombat – prošlogodišnji prvak Evrope i čovek koji je u Smederevo krajem prošle godine doneo titulu profi prvaka sveta pred prepunim tribinama Dvorane Smederevo. On je proglašen i za sportsku ličnost godine u Smederevu.

Jasmina Milovanović, Streljačka družina Smederevo – vicešampionka Srbije malokalibarskim pištoljem, olimpijska disciplina, i srebrna na Finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije u istoj disciplini.

Nikola je za najboljeg sportistu bio proglašen i 2016, a Jasmina je već tri godine zaredom najbolja sportistkinja Smedereva.

Najbolji mladi sportista je Ivan Hlapović, Kik boks klub SD Kombat – prošle godine dvostruki prvak Srbije u K-1 i lou kiku i vicešampion sveta u WAKO federaciji. Najozbiljniji protivkandidat bio mu je Petar Adamović, član Streljačke družine Smederevo – prvak Srbije vazdušnim pištoljem olimpijska disciplina i osvajač kupa Streljačkog saveza Srbije vazdušnim pištoljem, takođe olimpijska disciplina.

Najbolja mlada sportistkinja je Natalija Tasić, Streljačka družina Smederevo – vicešampionka Srbije za kadetkinje i srebrna na Finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije.

Dejan Šulkić

Nagrada za životno delo pripala je Dejanu Šulkiću.

Najbolja muška ekipa je Odbojkaški klub Smederevo Carina – u ovom trenutku jedina svetla tačka kada govorimo o ekipnom sportu u Smederevu. Malo je nedostajalo da se uključe i u borbu za baraž za popunu Super lige Srbije, a za pohvalu je i činjenica da ekipu čine gotvo sve sami Smederevci.

Najbolja ženska ekipa je ŽOK Smederevo – odbojkašice Smedereva i dalje su u konkurenciji za, najmanje drugo mesto i eventualni baraž za popunu Super lige Srbije. Šest kola pre kraja zaostaju jednu pobedu za drugoplasiranim timom i, ono što je najbitnije same odlučuju o svojoj sudbini.  Smederevske odbojkašice imale su konkurenciju u rukometašicama Mladog radnika koje dele prvo mesto u Prvoj ligi Srbije grupa Centar sa dobrim izgledima da se vrate u Super b ligu Srbije odakle su pre nešto više od godinu dana nepravedno izbačene.

Najbolja mlada muška ekipa je dvojac VK Smederevo – Andrija Jevtić i Nikola Soldatović.

U ovoj konkurenciji za naslov najbolje ekipe bili su i juniori Streljačke družine Smederevo sa srebrnom medaljom na državnom prvenstvu u sastavu Veljko Ilić, Nemanja Živojinović i Nemanja Adamović.


Dejan Pavić i predsenik Saveza sportova Smederevo Miloš Milosavljević

Najbolja mlada ženska ekipa su pionirke Streljačke družine Smederevo – Natalija Jovanović, Ivona Bojić i Anđela Radojčić vicešampionke Srbije serijskom puškom. Pored njih u konkurenciji su bile kadetkinje Ženskog odbojkaškog kluba Tehničar i pionirke Čelika koje su prošle godine osvajanjem prvog mesta u prijentiringu na prvenstvu Srbije pomoglu Čeliku da ponovo bude najuspešnije Planinarsko društvo u Srbiji zbog čega im je na Sajmu sporta u Beogradu uručen i pehar.

Sportski kolektiv godine je Kik boks klub SD Kombat, sportski podvig godine Rukometni klub Smederevo. Trener godine je Dejan Pavić iz Kik boks kluba SD Kombat.


Jelena Pantović

Priznanja za uspešne rezultate dobili su i najbolji sportisti osobe sa invaliditetom: Jelena Pantović iz Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom R-50, Miodrag Grba iz Streljačko-streličarskog kluba OSI Despot Đurađ Branković, Danijela Lučanin iz Društva za sport i rekreaciju OSI i DSRI i Stonoteniskog kluba OSI Smedereva i Marijana Ristić iz Sportskog udruženja gluvih i nagluvih Despoti.

Exit mobile version