Posebna jedinica Policijske brigade iz Beograda obradovala smederevsku porodicu Dalipovski

SMEDEREVO, 29. januar 2019 – Kada se veliki crni policijski kombi zaustavio u smederevskoj Ulici Vojvode Putnika, i iz njega izašli poveći momci u poznatim uniformama, sve se moglo očekivati, najmanje da će da počnu da iznose stvari; šporet smederevac, frižider, pakete sa namirnicama, igračkama… Doneli su pomoć porodici Dalipovski. Na kapiji ih je dočekao otac Dragan, trogodišnji blizanci Stanko i Luka i njihova sestrica Lepa, koja će za neki dan da napuni dve godine. Žena Draganova, i majka ovo troje, nije bila tu, još je u bolnici, u nedelju se porodila, dobili su sina, koji će se zvati, s obzirom na dan kada je ugleda svet kako bi drugačije – Sava.

– Kada god je ovakva neka akcija, poslednjih nekoliko godina, Policijska brigada se uključuje. Do sada smo uglavnom u našoj četi prikupljali novac i na taj način pomagali, a sada smo kupili sve što mislimo da je u ovom momentu porodici Dalipovski najpotrebnije; šporet na čvrsto gorivo, za grejanje i za kuvanje, i ogrev sad treba da stigne, frižider, kućne potrepštine, hranu, kućnu hemiju… Znali smo da ima mališana, pa je svaki naš pripadnik koji ima malu decu pridodao igračke, da i ova deca imaju, koliko-toliko, ono što svako dete treba da ima – kaže poručnik Miloš Živković, komandir Posebne jedinice Policije, Policijske brigade iz Beograda.

– Mnogo nam ovo znači, vidite gde i kako živimo, ne znam kako da se momcima zahvalim. Manje za nas, zbog dece mi je drago, evo i igračke su dobili, hranu…. Moj komšija Marko, koji zna ko smo i u kakvim smo uslovima, do sada smo se grejali na drva, kad imamo, a nekad, neću da lažem, i na plastiku, i cipele i odeću smo ložili, šta nađemo… Pa se onda komšinica buni, njoj smeta dim… A ja moram, da bi deca sedela u toplom – priča Dragan Dalipovski, dok se Stanko i Luka motaju među dvometrašima u uniformama, a Lepa sve gleda iz prikrajka.

Dragan je do Svetog Nikole radio u obližnjoj ribarnici, kako je udarila zima, a i prolazi sezona slava – posla nema. Nijednog se ne stidi, kaže, radio je i radio bi štagod, samo da ishrani i ogreje decu. A komšija koga pominje, Marko Nikolić, pripadnik Brigade, živi u susednom dvorištu, sa pogledom na trošnu kućicu Dalipovskih, on je kolegama preporučio da njihovo dobro delo za početak ove godine bude u Smederevu, baš tu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!