PSK „Čelik“: Edukacija za najmlađe i Savin dan

SMEDEREVO, 28. januar 2019 – Šampion države u planinarskoj orijentaciji, PSK „Čelik“ otpočeo je ovogodišnje okupljanje polaznika škole, koja obuhvata orijentiring i planinarsku orijentaciju.

Obuka je počela u subotu, a prvi časovi održani su u prostorijama kluba.  Organizaciju predavanja i časove vodili su Branko Grujić i Dragan Nikolić, dugogodišnji takmičari i instruktori u ovom sportu.  Na prvi susret došli su i roditelji sa decom, kako bi se detaljnije informisali o ovim sportskim disciplinama koje se odvijaju u prirodi.  Posle neophodne razmene informacija sa roditeljima, obavljeno je upoznavanje prisutnih sa organizacijom i dostignućima kluba. Potom je bila prezentacija orijentiringa, koji je i školski sport, orijentiringa u svim uslovima i kategorijama (sprint, srednje distance, duge distance, ski orijentiring i štafetni orijentiring). Posebnu pažnju su pobudila  dva promotivna filma, od kojih je jedan pokazao razlike trka koje se obavljaju na atletskim stazama i one u prirodi gde takmičar sam donosi odluke i bira najpovoljniju varijantu kretanja.

Na prvom viđenju, na kome je bilo 12 dece i 16 odraslih, bili su i pioniri kluba koji su prošle godine završili obuku i već postigli zapažene rezultate, kao podstrek za novu generaciju. Ovom obukum PSK Čelik želi, između ostalog, i da poveća konkurenciju i broj takmičara u sopstvenim redovima i tako spremno dočeka takmičarsku sezonu koja počinje 15. marta.

Inače, PSK „Čelik“ je Savin dan izabrao za svoju slavu. Klub je okupio mnogobrojno članstvo i prijatelje i proslavio Svetog Savu. Ove slavu planinari „Čelika“ su izabrali i zbog verovanja da je Sveti Sava, kao prvi Srbin, ispeo najviši vrh Svete Gore, Atos 2033 mnv. Domaćin slave bio je član Upravnog odbora Vladimir Milovanović, a slavu za sledeću godinu preuzeo je Zoran Veljković.

Tekst i fotografija Branko Grujić

Skorašnji članci

error: Content is protected !!