Site icon podunavlje.info

Otežan saobraćaj, prohodni putevi prvog prioriteta

SMEDEREVO, 26. januar 2019 – Putevi prvog prioriteta u gradu i selima su prohodni, osim u Binovcu, saopšteno je danas portalu Podunavlje.info u Zimskoj službi u Smederevu.

 „Radi se u tri smene u poslednja 24 sata, koliko otprilike veje bez prestanka. Mehanizacija i sve ekipe po smenama su na terenu, Noćas smo posuli 82 tone mešavine, ali pošto sneg i dalje pada, više smo radili plugovima i lopatama. Tokom dana se najavljuje prestanak padavina, pa ćemo tek tada moći da ‘ocrnimo’ kolovoze“, rečeno nam je u Zimskoj službi.

Prema njihovim rečima, dve male mašine bez prestanka su u funkciji i uz pomoć radnika sa lopatama nastoje da trgove i trotoare učine prohodnim.

Iz Zimske službe apeluju na građane da očiste prostore ispred svojih stambenih i poslovnih objekata, ali i savetuju da bez preke potrebe ne izlaze, a ukoliko to čine, da koriste javni prevoz. Podsećaju vozače da je neophodna zimska oprema, a u ovim uslovima možda i najvažnije, strpljenje.

U Saobraćajnoj policiji u Smederevu nam je potvrđeno da su putevi prohodni, ali je otežan saobraćaj, pa vozačima savetuju oprez za volanom.

Saobraćajnih nezgoda sa manjom materijalnom greškom je bilo, kod Pošte u centru grada i u Skobalju. Takođe, rečeno nam je da je sinoć došlo do zaglavljivanja autobusa na okretnici na Papazovcu,

Meteorolozi do nedelje očekuju prestanak padavina i blagi porast najviše dnevne temperature, pa se u nedelju očekuje „toplije“ vreme“ za oko 5-6 stepeni.

Exit mobile version