Inicijalno okupljanje po kijametu

SMEDEREVO, 25. januar 2019 – Grupa od desetak građanki i građana večeras je na skupu u centru Smedereva pokrenula inicijativu za organizovanje protestnog okupljanja na istom mestu narednog petka.

Smederevci su se preko društvenih mreža, podstaknuti organizovanjem građanskih protesta u drugim mestima u Srbiji, dogovorili da na večerašnjem sastanku usaglase dalje korake. Prvo protestno okupljanje trebalo bi, kako je dogovoreno, da bude sledećeg petka, na istom mestu, takođe u 18 časova.

Izrazili su nadu da će im se pridružiti svi oni koji su „lajkovali“ preko društvenih mreža, ali su se i dogovorili da svako od večeras prisutnih sa sobom povede i nekolicinu prijatelja, kako bi na osnovu broja novopridošlih eventualno dogovarali konkretne akcije.

U jednom trenutku okupljenima se priključio, posle se ispostavilo, član Srpske napredne stranke, koji je, kako je rekao, mislio da se protest organizuje protiv nasilja nad ženama. Kada mu  je objašnjeno da je pogrešio mesto i temu okupljanja, na pristojan način se udaljio, bez negativnih komentara od strane okupljenih.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!