Jasmina u Minhenu, na smederevskom strelištu živo

SMEDEREVO, 23. januar 2019 – Najuspešnija predstavnica Streljačke družine Smederevo, Jasmina Milovanović ove nedelje nastupa na međunarodnom turniru H&N kup u Minhenu. Tradicionalni miting vazdušnim oružjem u glavnom gradu Bavarske, koji će okupiti strelce iz celog sveta, za Evropljanje predstavlja „malo svetsko prvenstvo“ i najznačajniju proveru pred šampionat Starog kontinenta koji će se ove godine održati od 16. do 25. marta u Osijeku, u Hrvatskoj – Jasmina Milovanović je član seniorske selekcije vazdušnim pištoljem. 

Iz smederevske družine obaveštavaju i da vikend pred nama obiluje događajima na strelištu u Sportskoj hali Smederevo. U četvrtak 24. i petak 25. januara biće održano treće kolo 11. Smederevske lige u streljaštvu u pionirskim i seniorskim kategorijama. Subota 26. januar je rezervisana za seminar sa temom Primena pravila streljačkog sporta, a predavanje će održati Miodrag Frič, internacionalni sudija iz Novog Sada. Kao specijalni gost na seminaru će učestvovati i Aranka Binder, olimpijska vicešampionka iz Barselone ’92, koja je svoju sportsku karijeru takođe nastavila u streljaštvu kao internacionalni sudija sa bogatim streljačkim iskustvom. U nedelju, 27, januara produženi streljački vikend se završava Prvenstvom centralne Srbije u A kategoriji. 

Prošle nedelje sportsko Smederevo je izgubilo jednog od najboljih u streljačkom sportu, dugogodišnjeg trenera Streljačke družine Smederevo Milana Miću Todorovića, uz kojeg su odrastale i stasavale mnoge generacije smederevskih strelaca.

U slavu velikog sportskog radnika koga su svi voleli, pomenuta četiri sportska događaja počeće minutom ćutanja. 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!