Nema razloga za obustavu plovidbe na teritoriji Srbije

BEOGRAD, 13. januar 2019 – Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za vodni saobraćaj u Vladi Republike Srbije Veljko Kovačević izjavio je danas da to ministarstvo prati situaciju na Dunavu, Savi i Tisi i da trenutno nema razloga za obustavu plovidbe.

Kovačević je naveo da su noćas primećeni delovi razbijenog leda na reci Tisi, koji su nastali radom mađarskih ledolomaca na reci Maroš, na teritoriji Mađarske.

U pitanju su manji komadi leda koji se tokom spuštanja zaustavljaju uz obalu Tise, a oni delovi leda koji se ne nasuču na obalu doći će do brane kod Novog Bečeja, gde će ih službe Lučke kapetanije u Senti izvući na obalu, objasnio je pomoćnik ministra.

On je istakao da je za svaki slučaj kompletna mehanizacija preduzeća „Ivan Milutinović“ stavljena na raspolaganje Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kovačević je rekao da se ne očekuje da će biti razloga za njihovo angažovanje, pre svega zato što u nizvodnom delu Tise nema leda, kao ni na Savi i Dunavu, pa zbog toga ne postoje ni razlozi za obustavu plovidbe, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!