Ana Alentijev novo trenersko ime u Smederevu

SMEDEREVO, 7. januar 2019 – Ana Alentijev, nekadašnja juniorska reprezentativka Srbije, učesnica više evropskih i Svetskog prvenstva u streljaštvu u Granadi 2014. godine, najuspešniji izdanak smederevske streljačke škole, nedavno je stekla i „D“ međunarodnu trenersku licencu koju dodeljuje Akademija pod okriljem Svetske streljačke federacije (ISSF). Alentijev je bila najuspešniji domaći učesnik kursa koji je održan u Novom Sadu.

Marković, Alentijev, Todorović, Maksimović

ISSF Akademija je do sada organizovala nekoliko regionalnih kurseva za sticanje „D“ (međunarodne) trenerske licence na Balkanu, a  Srbija je prvi put bila domaćin ovog skupa. Tehnički organizator bio je Streljački savez Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, kroz program Olimpijske solidarnosti MOK. Bilo je ukupno 34 polaznika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Srbije. Našu zemlju predstavljalo je 26 trenera, a predavači su bili Željko Todorović, direktor, i Goran Maksimović, profesor ISSF Akademije, osnovane 1992. godine.

Akademija ISSF je do sada širom planete organizovala 71 regionalni kurs. Željko Todorović je učestvovao u radu mnogih od njih, kao i Goran Maksimović, koji je, poredeći kurs u Novom Sadu i prethodno održane u našem regionu, istakao da su polaznici kursa, gledajući ocene na završnom testu, postigli najviši prosek do sada.

Posle položenih ispita učesnici su dobili sertifikate Svetske streljačke federacije o učešću na kursu.

SD „Smederevo“ tako sada pored Bobana Marinkovića ima još jednog trenera sa međunarodnom licencom i još jednog operativnog trenera streljaštva Nikolu Simića. Ana Alentijev je apsolvent Kriminalističko-policijske akademije, ali se i dalje aktivno bavi streljaštvom u svojim disciplinama vazdušni i malokalibarski pištolj. Odnedavno je u SD „Smederevo“ preuzela rad sa mlađim kategorijama strelaca u klubu, a u perspektivi će se baviti Školom streljaštva.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!