Toliko od smederevske skupštine za ovu godinu

SMEDEREVO, 26. decembar 2018 – Odbornici smederevske Gradske skupštine sastali su se danas poslednji put u ovoj godini da usvoje predlog Projekta javno-privatnog partnerstva za finansiranje, projektovanje, rekonstrukciju, odnosno rehabilitaciju i održavanje lokalne putne infrastrukture sa horizontalnom i vertikalnom signalizacijom i popločavanje, odnosnorekonstrukciju trgova i drugih javnih površina, sa pratećim mobilijarom, sa javnim plaćanjem, bez elemenata koncesije, zvaničan je naziv tačke. Ukratko, usvojili su ga.

Projektom je predviđeno formiranje društva posebne namene, čiji bi isklјučivi vlasnik bio privatni partner, sa kojim bi bio potpisan ugovor na 15 godina, uz godišnje izdvajanje od 331 milion dinara iz gradskog budžeta za ovu namenu, rečeno je u raspravi. S druge strane, privatni partner će biti zadužen za finansiranje, rekonstrukciju i rehabilitaciju lokalne putne infrastrukture u dužini od oko 220 kilometara, sa horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, za nasipanje oko 247 kilometara nekategorisanih puteva, popločavanje trgova i javnih površina, sa pratećim mobilijarom, sve ukupne površine od oko 40 hilјada kvadrata.

Na današnjoj sednici malo je promenjena struktura sastava odbornika. Prema očekivanju, Dragutin Mirković, dosadašnji odbornik SNS-a, prešao je u tzv. „samostalce“, što se odmah dalo primetiti po mestu sedenja; umesto u srednjem delu sale, gde su odbornici većine, našao je sebi izdvojeno mesto u levom, gledano sa mesta predsednika Skupštine, gde inače sede socijalisti, ali sa dva prazna reda ispred njega. Prethodno se po društvenim mrežama i nekim portalima moglo pročitati da je Mirković isključen iz SNS-a. Kako je sam rekao, tom odlukom su ga „pretekli“, jer je imao nameru da sam izađe iz stranke.

Tako od 70 odbornika u Skupštini grada Smedereva, od danas, naprednjaci imaju jednog manje, odnosno 43, socijalisti 9, Budimo Smederevo 5, DSS/Dveri 4, koliko i demokrate, Savez za Srbiju 3 i dva samostalna odbornika su Jovica Vujović i Dragutin Mirković.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!