Generalni štrajk i u smederevskom katastru

SMEDEREVO, 24. decembar 2018 – Republički geodetski zavod (RGZ) od danas je u generalnom štrajku, na nivou cele Srbije. Sa strankama ne rade ni u Službi za katastar nepokretnosti Smederevo, potvrdila je za Podunavlje.info Biljana Matko, predstavnica sindikata.

“Štrajk je u svim službama za katastar nepokretnosti u čitavoj Srbiji. Totalna je obustava rada”, izjavila je Matko i dodala da su pregovori sa poslodavcem (Vlada Republike Srbije) trajali dve nedelje, ne bi li se došlo do kompromisnog rešenja.

“Naš predlog je trebalo da u četvrtak uđe u skupštinsku raspravu, ali izgleda da nije ni stigao. Za sada pregovori nisu doneli rezultate”, rekla je sagovornica portala Podunavlje.info.

Zaposleni su nezadovoljni zaradom, koja im je, prema njenim rečima, uskraćena za određeni iznos.

“Naš zahtev je da taj deo uđe u obračun i bude u sklopu naše zarade. Takođe, rekonstrukcija RGZ-a treba da stupi na snagu i bude završena do 2020. godine. Želimo u tome da učestvujemo. Da nam se na vreme izlože predlozi i šta ćemo mi postati umesto RGZ-a. Nepoznanica je ko će nam biti poslodavac posle promene sistema organizovanja, šta će biti sa zaposlenima u RGZ-u“, navodi naša sagovornica.

„S obzirom na to koliko smo potrebni građanima, sve što treba da završe moraju da dođu do nas (RGZ), očekujemo nastavak pregovora, ali da to bude malo ozbiljnije sa njihove strane. Nadam se da će imati sluha“, poručila je Biljana Matko.

Služba za katastar nepokretnosti Smederevo nadležna je za Smederevo i za Žabare. Donedavno su smederevskoj službi pripadale Smederevska Palanka i Velika Plana, a sada su samostalne službe. Kovin je oduvek samostalan.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!