Novogodišnji koncert gitare ove subote

SMEDEREVO, 21. decembar 2018 – Smederevski Centar za kulturu i Gitar Art Festivala organizuju svečani novogodišnji koncert povodom desetogodišnjice uspešne saradnje, ujedno i kao najavui zvaničnog početka programa  jubilarnog 20. Gitar Art Festivala.

Koncert u subotu je u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu Smederevo u 19 časova, a ulaz je slobodan.

Koncertni program u prvom delu predstavlja mlade talente gitare iz Smedereva, a u drugom nastupa jedan od najtalentovanijih gitarista mlađe generacije Bojan Ivanovski. Veliko finale je zajednički nastup svih učesnika.

Bojan Ivanovski je svoje muzičko obrazovanje započeo u Muzičkoj školi „Josip Slavenski” u Beogradu gde je u klasi prof. Nenada Kondića završio i srednju školu. Položio je prijemni ispit na „Royal College of  Music“ u Londonu i na FMU u Beogradu. Diplomirao je na FMU u klasi prof. Vere Ogrizović a nastavio je specijalizaciju u Italiji na „Francisco Tarrega“ akademiji u klasi prof. Paola Pergorara.

Do sada je učestvovao na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu i to veoma uspešno. Osvojio je više od 20 prvih nagrada. Kao muzičaru najznačajnije priznanje mu je laureata na međunarodnom takmičenju za sve muzičke instrumente „ITHAKA 2007” Ljubljana, u konkurenciji više od 100 kandidata sa svih instrumentalnih odseka.

Poslednjih 10 godina profesionalno radi kao studijski muzičar, sviranjem i proučavanjem različitih stilova na električnoj gitari dobija inspiraciju da napravi projekat “A Whole New World” gde na svojim nastupima spaja klasični, džez i rok stil sviranja gitare.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!