Nikola Stošić prvak sveta!

SMEDEREVO, 21 decembar 2018 – Nikola Stošić je pred smederevskom publikom osvojio titulu profesionalnog prvaka sveta, u lou kik-u, WAKO PRO, u kategoriji 81,4 kilograma pobedivši u pet rundi na poene Portugalca Rikarda Fernandeza.

Koliko je to bila izjednačena i neizvesna borba dovoljno govori i činjenica da je podelila i sudije; dvojica su bila za Stošića, bodovavši po 49:48 za njega, a jedan je pobedu dodelio Portugalcu sa 50:49. Smederevac je bio bolji u prvoj, gost u drugoj rundi, u ostalim je viđen prilično izjednačen boks, a Fernandez je u četvrtoj dobio i javnu opomenu, što mu je odmoglo u konačnom bodovanju taman koliko je Nikoli trebalo za pobedu.

Prepuna dvorana Smederevo sve vreme je bodrila svog ljubimca, a on im je uzvratio pruživši sve od sebe u jednoj ako ne od najboljih a ono sigurno od najznačajnijih borbi u njegovoj karijeri. Uostalom, ne postaje svakog dana prvak sveta!

Ovom meču prethodila je prvo borba za titulu profesionalnog prvaka Srbije, K-1 Rules, kategorija do 64,5 kg. Marko Cvetanovića (KBK Tron)  je pobedio Slobodan Mitrović (KBK Kolubara) predajom u trećoj rundi.

U drugoj borbi, takođe za naslov profesionalnog prvaka Srbije, K-1 Rules, u kategoriji do 75 kg, Nikola Todorović (KBK Warrior) je nokautirao u prvoj rundi Miloša Dakovića (KBK Crvena Zvezda- Delije).

U meču za titulu najboljeg profesionalca Srbije u lou kiku u kategoriji do 88,6 kg Miloš Cvjetićanin (KBK Vojvodina) je na poene, sa 3:0 glaanjem sudija, pobedio Bojana Džepinu (KBK Batajnica)

Najzad, u četvrtoj borbi programa, još jedan Smederevac, Aleksandar Menković (SD Kombat) savladao je na poene Žigu Pečnika iz Slovenije u kategoriji do 81 kg.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!