Palanačka skupština usvojila budžet opštine za 2019.

SMEDEREVSKA PALANKA, 20. decembar 2018 – Većinom glasova odbornika, na danas održanoj sednici Skupštine opštine Smederevska Palanka, usvojen je budžet za 2019. godinu u iznosu od tačno 1.322.533.878 dinara.

U budžetu su planirana značajna izdvajanja za rešavanje infrastrukturnih problema, koji su se nagomilali proteklih godina pa i decenija. Tako je za revitalizaciju saobraćajnica i putne strukture uopšte predviđeno više od 150 miliona, a za nastavak radova na pobolјšanju vodosnabdevanja 20 miliona dinara, za izgradnju tri nova bunara.

Palanka se još uvek bori sa dugovima, a najveći je onaj prema Elektroprivredi Srbije, koji je, bezmalo, u visini budžeta opštine – oko milion i 200 hiljada dinara. Tu se očekuje pomoć Vlade republike Srbije, jer je veliki broj ustanova i javnih preduzeća u Palanci u blokadi baš zbog duga za struju.

Odbornici su usvojili i predlog Statuta opštine Smederevska Palanka, koji će biti prosleđen nadležnom ministarstvu na davanje saglasnosti, kao i predlog kadrovskog plana Opštinske uprave, odluke o promeni Osnivačkog akta, izmene i dopune Statuta i pravilnika o radu JKP „Opštinska groblja“.Usvojena su i rešenja  o davanju saglasnosti na program korišćenja subvencija iz budžeta opštine za 2019 .godinu za JKP „Vodovod“, JKP „Opštinska groblja“, JP „Palanka Razvoj“, JP „Palanka“ i JP „Morava“ iz Velike Plane.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!