Deca širom Srbije dočekala Idea karavan

BEOGRAD/SMEDEREVO, 17. decembar 2018 – Zavejane ulice u nedelju bile su izazov za veliki Idea karavan, koji je uprkos tome stigao na adrese više od 40 ustanova u kojima borave mališani bez roditeljskog staranja i oni u dečijim bolnicama širom Srbije. Njegova misija se nastavlja i tokom narednih dana, dok ne stigne do svih 5.000 mališana, jer će ove godine posetiti više od 50 ustanova. Ova novogodišnja bajka koja traje četiri godine i u kojoj učestvuje više od 2.000 zaposlenih ovog trgovinskog lanca, sada je deo brojnih gradova, među kojima je i Smederevo.

Novogodišnji karavan predstavlja izvor radosti i zadovoljstva za zaposlene ovog trgovinskog lanca, jer su oni lično učestvovali u pakovanju, pisanju prazničnih poruka, ali i u podeli paketića, što ovoj akciji daje posebnu draž. Mališanima je, pored poklona, priređeno i druženje sa Deda Mrazom, uz novogodišnje predstave, kako bi praznična atmosfera bila potpuna. Radost koja se mogla videti na licu svakog deteta možda i najbolje opisuje koliko im je ovakva pažnja važna.

Ni prolaznici nisu ostali bez paketića, jer se radost širila i ulicama kojima je prolazio Karavan, koji je delio paketiće na putu ka ustanovama. Među njima je bilo i više od 400 mališana na Trgu slobode u Novom Sadu, koji su gledali novogodišnju predstavu, slikali se sa Vilenjacima i dobili svoj novogodišnji poklon, a više od 100 mališana u Beogradu je imalo prilike da im Deda Mraz lično uruči novogodišnji paketić.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!