Sneg padao više od 40 sati – glavni putevi očišćeni

SMEDEREVO, 16. decembar 2018 – Sneg koji je bez prestanka padao više od 40 sati, naterao je putare da dežuraju bez prestanka, od petka. Kakva je sada situacija, za Podunavlje.info govori Violeta Maksimović, direktorka JKP Zelenilo Smederevo, u čijem je sastavu Zimska služba.

“Svi putevi prvog prioriteta su očišćeni, sada smo krenuli sa putevima drugog prioriteta. Na zalihama imamo dovoljno soli i kalcijuma. Od petka, kada je počeo da pada sneg, potrošili smo 140 tona mešavine i oko 1000 litara tečnog kalcijuma za čišćenje trotoara. Ono što je veoma važno, svi polasci Laste su održani, a za ponedeljak, prvi radni dan, potrudićemo se da Zimska služba učini sve, što se čišćenja kolovoza tiče, kako bi učenici na vreme stigli do svojih škola”, izjavila je Maksimović za Podunavlje.info.

Prema njenim rečima, zbog težine vlažnog snega, ekipe JKP Zelenilo su imale više od 20 intervencija samo na uklanjanju polomljenih grana sa stabala, koje su pretile da oštete vozila na parkinzima i slično.

“Ekipe su na terenu i otklanjaju posledice ovog dodatnog problema”, rekla je Maksimović i apelovala na sugrađane da izvrše svoju obavezu čišćenja snega ispred svojih stambenih i poslovnih površina.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!