Palanci 6 miliona za jedinstveno upravno mesto

BEOGRAD, SMEDEREVSKA PALANKA – 12. decembar 2018 – U Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave osam gradova i opština su potpisale ugovore o korišćenju sredstava, ukupno 52 miliona dinara, za uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta, a među njima je i Smederevska Palanka, kojoj je za tu namenu dodeljeno 6 miliona dinara.

Bespovratna sredstva su, osim Palanci, dodeljena i gradovima i opštinama Lazarevac, Žitište, Šabac, Sombor, Kruševac, Pirot i Bela Palanka.

Ministar Ružić je rekao da je cilj da građani u tim opštinama dobiju jedno mesto na kome će završavati sve poslove koje imaju sa upravom i naglasio da se na taj način štedi njihovo vreme i novac i najavio da će jedinstveno upravno mesto u tim gradovima početi da funkcioniše u prvom kvartalu 2019. godine.

On je podsetio da jednošalterski sistem ili jedinstveno upravno mesto postoji u razvijenim zemljama kao mehanizam za pružanje brže i kvalitetnije usluge građanima. Ružić je preneo da se razgovara i sa MUP-om o tome da se omogući da na jedinstvenim upravnim mestima građani mogu da pribave svoja lična dokumenta, poput ličnih karti, vozačkih dozvola i putnih isprava, objasnivši da je trenutno sve u fazi usklađivanja procedura.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!