Objavljen Nacrt odluke o budžetu Smedereva za 2019.

SMEDEREVO, 12. decembar 2018 – Grad Smederevo je objavio Nacrt odluke o budžetu grada Smedereva za 2019. godinu, sa procenjenim prihodima i primanjima u iznosu od 4,1 milijarde dinara, tačnije 4.144.613.500 dinara.

Istovremeno je objavljena i Odluka o načinu upoznavanja građana sa Nacrtom odluke o budžetu grada Smedereva za 2019. godinu.

Nacrt budžeta istaknut je na sajtu Grada Smedereva, juče, a zainteresovani svoje predloge i primedbe mogu da dostave u pisanoj formi do sutra, 13. decembra.

Da li je to dovoljno da se detaljno pregleda ovako važan akt – nismo sigurni, ali je forma ispunjena.

Međutim, realno značajniji problem može da bude nesaglasje i „zategnuti“ odnosi u lokalnom vrhu vladajuće stranke, koje je, kako nezvanično saznajemo, nastavljeno/eskaliralo na prethodnoj sednici Gradskog veća, zbog zahteva za proširenjem dnevnog reda od strane „drugog krila“ vladajuće Srpske napredne stranke. Sednica je ipak održana, uz nedostajuća dva člana. Nezvanično, zamenik gradonačelnika je predsedavao, a gradonačelnica nije prisustvovala sednici Veća.

Usvojen je ceo dnevni red, uz dopunske tačke od kojih se jedna odnosila na izdvajanje milion dinara za organizaciju kik boks meča za titulu svetskog prvaka u Smederevu, druga – izdavanje dela Monopola u zakup (prostor gde je nekada bila JP TV Smederevo, a sada je smeštena opštinska i sudska arhiva), dok se treća odnosila na Crveni krst.

Može li ova, naizgled „jedna u nizu nesuglasica“ u lokalnom vrhu SNS-a, da ima negativne posledice po građane, pitanje je za milion dolara, ma još i više, ovoga puta, u našim parama, radi se o 4 milijarde dinara.

Zašto? Zato što bi predlog budžeta za narednu godinu morao da se nađe na dnevnom redu sednice Skupštine grada Smedereva, koja je planirana za  24. decembar, a o čemu većnici tek treba da raspravljaju u petak i utvrde predlog za odbornike. Poslednji rok da jedinice lokalne samouprave usvoje budžet za narednu godinu je 25. decembar, sa sve overenim i poslatim primerkom u nadležno ministarstvo.

Da li čitava situacija ima izgleda da se dodatno iskomplikuje i dovede do možda novih kadrovskih rešenja ili čak privremenih mera, što ovakva situacija insinuira, a neki priželjkuju, pokazaće vreme, i to vrlo brzo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!