“Duh borenja“ – prof. dr Zoran Ćirković

SMEDEREVO, 9. decembar 2018 – U okviru naučno-obrazovnog programa smederevskog Centra za kulturu ovog ponedeljka, u 19 sati u Koncertnoj dvorani, biće održano tematsko veče pod nazivom „Duh borenja“. Gost je prof. dr Zoran Ćirković, profesor sa višedecenijskim iskustvom na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja baš na predmetu Borenja, majstor karatea i džudoa, trener bokserskog asa Mate Parlova i više uspešnih džudista.

Publika će moći da čuje o čemu je specifičnost borilačkih veština kao radikalnog suočavanja sa sobom, šta je moć sadašnjosti, kakva je priroda i uloga intuicije i kakav je odnos prema pitanjima duše i duhovnosti.

Moderator je Marko Cvetković, urednik naučno obrazovnog programa Centra za kulturu, a ulaz je slobodan.

Prof. dr Zoran Ćirković je specijalizovan za oblast borilačkih sportova (boks, rvanje, karate, džudo, samoodbrana), čime se bavio tokom predavačkih aktivnosti na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu. Nosilac je crnog pojasa u džudou (8. dan) i karateu (1. dan). Kao trener dugo je bio angažovan u pripremama reprezentativnih selekcija u boksu, karateu, rvanju i džudou. Posebne rezultate postigao je u radu sa jugoslovenskim selekcijama u boksu i džudou. Objavio je preko 90 stručnih radova, dva udžbenika i preko dvadeset knjiga iz oblasti borenja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!