Site icon podunavlje.info

Internacionalno prvenstvo Beograda u streljaštvu

BEOGRAD, 7. decembar 2018  – Od danas do nedelje u „Bel ekspo“ centru za medalje i vredne nagrade na 43. Internacionalnom prvenstvu Beograda boriće se strelci sa četiri kontinenta, među kojima je i Jasmina Milovanović (Smederevo). Najboljim srpskim takmičarima će, osim želje da se u što boljem svetlu predstave pred domaćom publikom, dodatni motiv biti i to što će „nišaniti“ mesto u nacionalnom timu.

– Internacionalno prvenstvo će biti jedno od najvažnijih takmičenja za izbor reprezentacije koja će u martu učestvovati na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Osijeku – najavljuje Dragan Marković, sportski direktor Streljačkog saveza Srbije i dodaje da je plan da se do kraja godine objavi sastav nacionalnog tima, kako bi reprezentativci imali dovoljno vremena da se pripreme za Evropsko prvenstvo koji ih očekuje u martu.

Internacionalno prvenstvo Beograda će danas početi takmičenjem mikseva, u okviru Trofeja Beograda. Mikec će gađati u timu sa povratnicom na vatrenu liniju Jasminom Milovanović (Smederevo), koja je u nedelju na mitingu u Zagrebu osvojila srebro vazdušnom puškom. Stefanović će biti u paru sa klupskom drugaricom iz „Čika Mate“, juniorkom Teodorom Vukojević, koja je blistala na „Valter“ kupu pre dve nedelje u Smederevu. Lepe šanse za visok plasman ima i par Sanja Vukašinović/Lazar Kovačević, koji su lane osvojili juniorsko srebro na Evropskom prvenstvu, a ove godine postižu vredne rezultate u seniorskoj konkurenciji.

Prijavljeno je 20 parova pištoljem i 32 puškom, a u finalu ima mesta samo za po pet timova.

Kvalifikacije počinju u 14 časova, a finala su na programu u 16 (pištolj) i 17.30 (puška). U subotu je na programu Trofej Beograda u pojedinačnoj seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

Miting se završava „Velikom nagradom Beograda“, u nedelju, kada svi nastupaju u apsolutnoj konkurenciji. Osvajači prva tri mesta u svakoj kategoriji dobijaju novčane nagrade i zlatnu, srebrnu i bronzanu statuetu „Beogradski pobednik“. Zlatne „Beogradske pobednike“ braniće naš Damir Mikec (pištolj) i Mađar Peter Vaš. Lane su u ženskoj konkurenciji pobedile Andrea Arsović i Zorana Arunović, koje su trenutno u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

 

Exit mobile version