Uhapšen zbog posredovanja u brakovima sa Albankom

SMEDEREVO, 6. decembar 2018 – Milenko Jovanović, glavni i odgovorni urednik Barskog portala i novinar portala IN4S, predsednik Udruženja raseljenih Srba i Crnogoraca sa Kosova i funkcioner Demokratskog fronta, uhapšen je još  14. novembra u Smederevu pod sumnjom da je trgovao ljudima, što smo ovde saznali tek posle tri nedelje, kada je to potvrđeno listu „Pobjeda“ u crnogorskoj policiji, a što su danas preneli srpski mediji.

Da je vest tačna potvrđeno je i u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu. Milenku Jovanoviću iz Crne Gore, kako nezvanično saznajemo –  sa prebivalištem u Đakovici, određen je pritvor do 30 dana. Istraga je, u toku i sledi saslušanje svedoka, jer se sSumnja se da je Jovanović posredovao u ugovaranju brakova između jedne državljanke Albanije sa muškarcima u Srbiji, za šta je uzimao novac.  Prvi takav brak  sklopljen je baš u Smederevu, da bi nakon toga ova Albanka, uz posredovanje Jovanovića, navodno,  bila u više vanbračnih zajednica sa različitim muškarcima, a ceo slučaj je otkriven po prijavi jednog od tih njenih nesuđenih mladoženja.

Interpolu u Podgorici je juče, pišu crbogorski mediji, stigao zahtev Interpola iz Beograda za proveru podataka o Milenku Jovanoviću.

Inače, Jovanoviću se u Crnoj Gori sudilo po privatnoj tužbi Resmije Memić iz Bijelog Polja, koja ga je teretila da je na dan parlamentarnih izbora, 16. oktobra 2016. godine, u kancelariji Nove srpske demokratije u Baru “neovlašćeno ispitivana”, da su je snimali mobilnim telefonom sačinili fotografski snimak i time “zadrli u njen lični život”. Presudom Osnovnog suda u Baru on je u februaru oslobođen optužbi.

Foto: IN4S

Skorašnji članci

error: Content is protected !!