Vršačke planine i Master kup u orijentiringu

SMEDEREVO, 3. decembar 2018 – Prvog decembarskog vikenda, članovi Planinarskog sportskog kluba Čelik organizovali su samostalnu akciju na Vršačkim planinama i učestvovali na Master kupu orijentiringa u Smederevskoj Palanci.

Čelik je u nedelju svojim članovima upriličio uspon na Vršačke planine. Krenulo se od odmarališta Crveni krst, do planinarskog doma u Širokom bilu. Spust kroz šumu po prohladnom ali sunčanom danu na temperaturi nekoliko stepeni ispod nule. Nastavak pešačenja, po uskoj šumskoj stazi do ispod, pa onda iznad hajdučkih stena. Ovde se stiže posle dva i po sata pešačenja i pređenih sedam kilometara. Odatle se pruža pogled na šumu u korito potoka koji je iza planinara, te na planinarski dom iz kog se krenulo.  Nastavak ka raskrsnici za Gudurički vrh, dalje sve šumskim putevima do tačke gde se put odvaja i ka mestu Središte. Nastavlja se ka vrhu, a lepo vreme dozvoljava duže druženje sa najvišim vrhom Vojvodine, Guduričkim vrhom 641 mnv. Odatle povratak do raskrsnice, spust do manastira. Sa pređenih 16 km, visinske razlike 650 m, za pet i po sati (uključujući i pauze), 16 planinara Čelika završava pešačenje. Sledi obilazak manastira, a zatim odlazak u jednu od mnogobrojnih vinarija na području ovog grada, na druženje u lepom ambijentu sa gostoprimljivim domaćinom.

U Smederevskoj Palanci u organizaciji POSK “Jasenica“, omladinske sekcije, održan je Master kup u orijentiringu. Organizovano je šest grupa takmičara, po tri u muškoj i ženskoj konkurenciji, sa rangiranjem: A-najača u kojoj su startovali seniori i seniorke, B-srednja u kojoj su startovali juniori i mlađi veterani i C u kojoj su išli najmlađi i najstariji takmičari. Pošto se priznanja daju samo starijim kategorijama, to je i ovog puta Branko Grujić bio na postolju (srebrna medalja).

Nakon takmičenja, održana je svečana akademija povodom 70 godina rada POSK “Jasenica“ i 25 godina rada Orijentiring Saveza Srbije u sali Skupštine opštine Smederevska Palanka.  Klub iz Palanke podsetio je na blistave rezultate u svojoj bogatoj sportskoj biografiji. Na kraju svečanosti proglašeni su rezultati plasmana klubova i pojedinaca za takmičenje u kombinaciji – ligi Srbije. Prvak lige u kojoj se takmičilo 19 klubova je Pobeda iz Beograda, drugoplasirana je Jasenica iz Smederevske Palanke, trećeplasirani OK Novi Sad, a prvi ispod crte za trofeje – četvrtoplasirani je Čelik iz Smedereva. Ovim plasmanom, Čelik je znatno popravio renking u odnosu na prethodnu sezonu, kada je bio trinaesti. Pobednici u svojim kategorijama iz PSK Čelik i osvajači zlatnih medalja, koje su ovom prilikom dodeljene su:Sofija Nikolić sa osvojenih 791,69 bodova od 800 mogućih, Dragan Pavlović sa osvojenih 791,23 i Branko Grujić sa osvojenih 789,87 bodova, dok su osvajači srebrnih medalja iz PSK Čelik Nemanja Vasiljević, Saša Nikolić i Aleksandar Vijatović.

Pripremio Branko Grujić. Fotografije su iz arhive članova kluba.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!