100 najlepših slika Srbije 2018.

2. decembar 2018 – Konkurs „100 najlepših slika Srbije 2018“ zvanično je počeo juče na sajtu slikesrbije.rs. Od sto fotografija koje dobiju najviše glasova publike, stručni žiri će odabrati 12, nakon čega će u finalnom krugu od tih 12 ponovo publika izglasati pobedničku fotografiju.
Na ovaj način, izbor najlepše fotografije Srbije treba da objedini mišlјenje stručnog žirija i glasove publike, a autora očekuje vredna novčana nagrada. Dakle, sajt na kome možete da se registrujete, prijavite svoju fotografiju ili glasate je: www.slikesrbije.rs

Prošlogodišnji pobednik bila je mlada, neafirmisani fotograf Mina Jevremović čija je fotografija „Leposavić“ pobedila sa ukupno 1.078 glasova publike. Glasanje je do samog kraja bilo vrlo dramatično, pošto je Minina fotografija za samo jedan glas pobedila drugoplasiranu – „Beloglavi sup krstari nad kanjonom Uvac“ – autora Ljubisa Simovic.

S početkom konkursa počelo je i glasanje za sto najlepših fotografija Srbije koje će biti postavlјene u prostorijama beogradskog Dorćol Platz-a na velikoj izložbi zakazanoj za januar.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!