Veslačko veče na kraju sezone

SMEDEREVO, 1. decembar 2018 – Sinoć je u vili Jugovo održano tradicionalno veslačko veče, kojom Veslački klub Smederevo obeležava završetak još jedne takmičarske sezone, kada se najgrađuju najuspešniji veslači i treneri.

Nova nada smederevskog veslanja, Marko Torbica, bio je učesnik Evropskog juniorskog prvenstva u Francuskoj, a na Balkanskom prvenstvu iskovao je srebrnu i bronzanu medalju. Na istom takmičenju Smederevci su osvojili šest medalja, dve srebrne i četiri bronzane. Na Državnom prvenstvu osvojili su 12 medalja, tri zlatne, osam srebrnih i jednu bronzanu. Pionirke Smedereva su postale državne prvakinje, a u konkurenciji kadetkinja doveslale do bronze. To su neki od najvažnijih veslačkih rezultata u minuloj sezoni

Pored pomenutih sportista, nagrađeni su i Aleksandar Filipović, Miroslav Jovanović, Andrija Jevtić, Nikola Soldatović, Vuk Marković, Milica Pejović, Milica Mladenović, Milka Zdjelar, Teodora Stevanovska, a dobitnik plakete „Nemanja Nešić“, kao najbolji mladi sportista u 2018. godini, je Marko Torbica.

Za ostvarene rezultate u ovoj godini nagrađeni su treneri Veselin Savić, Uroš Dimitrijević, Saša Dragutinović i Aleksandar Smiljanić, dok je plaketa za doprinos razvoju veslačkog sporta u Smederevu uručena Bobanu Rankoviću.

„Zatvaramo ovogodišnju sezonu, družimo se sa svojim prijateljima, ostalim veslačkim klubovima, sportistima, sumiramo rezultate i najavljujemo ono što planiramo da uradimo u narednoj godini. Pripreme za naredni ciklus takmičenja su već počele, radiće se preko zime, od „suvih“ treninga, preko priprema na planini i u Kotoru, kako bismo spremno dočekali novu sezonu“, rekao nam je Miljan Popović, predsednik Upravnog odbora Veslačkog kluba Smederevo.

Koordinator za juniore i kadete u Veslačkom savezu Srbije, Luka Đorđević, za Podunavlje.info je naglasio da su veslači Smedereva, nakon smene generacija, posle nekoliko godina uspeli da se vrate na domaću scenu kao jedan od najboljih klubova u zemlji.

“Mislim da smo sada uhvatili pravi ritam i da u narednih nekoliko godina, uz dobar rad, možemo da ispratimo tradiciju da ovi mladi veslači stanu na pobednička postolja na domaćoj i međunarodnoj sceni, što je u ovom klubu bila rutina.”

Uz sportiste, donatore, sponzore i prijatelje kluba, svečanosti su prisustvovali predstavnici drugih veslačkih klubova, ali i čelnici Veslačkog saveza Srbije, savezni selektor Nebojša Ilić i predsednik Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije, Viktor Nikolić, koji je čitaocima portala Podunavlje.info poručio:

“Najvažnija stvar koju generalno sport uči čoveka, nije pobeda, nego poraz. Kada pobediš, svi te znaju, a kad si poražen, treba sutra ponovo doći na trening, da bi jednog dana bio pobednik. To uči svaki sport i to je poruka za svakog ko se bavi sportom. Danas svi žele da budu broj 1, da budu Novak Đoković. To nije sport. Sport je ono što nosiš u sebi, ono što te čeliči i jača. Da ustaneš ujutro u 6, izveslaš 20 kilometara i dođeš popodne još jednom. To je sport”,  zaključio je Nikolić.

U godini koju dočekujemo, Veslački klub Smederevo slavi velikih 95 godina postojanja. Mašala!

Skorašnji članci

error: Content is protected !!