Site icon podunavlje.info

Tribina „Zidovi ćute, ti nemoj – prijavi nasilje“

SMEDEREVO, 23. novembar 2018 – Udruženje za promovisanje slobode izražavanja – Podunavska inicijativa iz Smedereva, u saradnji sa Gradskim savezom socijalno humanitarnih organizacija Smederevo, organizovalo je danas u Istorijskom arhivu tribinu posvećenu porodičnom nasilju pod nazivom „Zidovi ćute, ti nemoj – prijavi nasilje“.

Na temu porodičnog nasilja – nad ženama, decom, starijima i osobama sa invaliditetom, govorili su Predrag Dragović, glavni policijski inspektor u Odeljenju za prevenciju i suzbijanje nasilja u porodici u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, Vesna Emeršić, socijalni radnik u Domu zdravlja Smederevo, Srbijanka Andrejić, psihoterapeut, psiholog i porodični savetnik, S. M, žrtva porodičnog nasilja, a gošća tribine, profesorka Maja Stanimirović, pročitala je mnogobrojnim posetiocima svoju pesmu “Krik”.

Znakovni prevodilac je sve vreme simultano prevodio gluvim i nagluvim osobama, a detaljnije o podacima koji su se čuli na današnjem skupu, u okviru projekta „Zidovi ćute, ti nemoj – prijavi nasilje“, u narednom nastavku serijala tekstova na ovu temu na portalu Podunavlje.info i u audio formatu.

Tribina predstavlja završnicu medijskog projekta koji se pod istim nazivom realizuje na portalu Podunavlje.info, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a neposredan povod za održavanje današnjeg skupa je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama (25. novembar).

Exit mobile version