Tribina „Zidovi ćute, ti nemoj – prijavi nasilje“

SMEDEREVO, 22. novembar 2018 – Udruženje za promovisanje slobode izražavanja Podunavska inicijativa iz Smedereva, u saradnji sa Gradskim savezom socijalno humanitarnih organizacija Smederevo, organizuje ovog petka tribinu pod nazivom „Zidovi ćute, ti nemoj – prijavi nasilje“.

Pored socijalnog radnika, psihoterapeuta i žrtve porodičnog nasilja, učešće na tribini je potvrdio i Predrag Dragović, glavni policijski inspektor u Odeljenju za prevenciju i suzbijanje nasilja u porodici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije podržalo je realizaciju medijskog projekta Podunavske inicijative „Zidovi ćute, ti nemoj – prijavi nasilje“ na portalu Podunavlje.info. Projekat se bavi problemom nasilja u porodici – nad ženama, decom, starijima i osobama sa invaliditetom.

Tribina praktično predstavlja završnicu projekta, a biće organizovana u Istorijskom arhivu Smederevo, u petak, 23. novembra, sa početkom u 11 časova. Neposredan povod je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Ulaz je slobodan, a za osobe sa invaliditetom u kolicima biće postavljena priručna rampa na ulazu u Istorijski arhiv, dok je za gluva i nagluva lica obezbeđen prevodilac.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!