Titule gostima iz Kikinde i Aranđelovca

SMEDEREVO, 19. novembar 2018 – Ervin Šalgo iz Kikinde i Streljački klub Aranđelovac pobednici su 16. Memorijalnog turnira „Želibor Mladenović Žele“ serijskom vazdušnom puškom u opštoj kategoriji. Najbolji u pionirskim kategorijama bili su Iva Rakonjac iz Pančeva i Lazar Subotić iz Smedereva. Takmičilo se više od 50 strelaca.

Još jedan, šesnaesti u nizu, turnir u znak sećanja na Želibora Mladenovića Želeta, protekao je u znaku dobrih rezultata, ali i podsećanju na veliki gubitak jednog od najboljih u istoriji smederevskog streljaštva. Na otvaranju turnira, na sportske rezultate Želibora Mladenovića Želeta, pred porodicom i strelcima iz Kikinde, Pančeva, Aranđelovca, Obrenovca i Smedereva, podsetio je Dragan Florić, predsednik Streljačkog kluba „Heroj Srba“. On je istakao da je pored brojnih titula šampiona Jugoslavije u streljaštvu i ostalih zapaženih sportskih rezultata, Žele bio i veliki čovek i prijatelj.

U pojedinačnoj konkurenciji u opštoj kategoriji, 40 dijabola serijskom vazdušnom puškom, pobedio je Ervin Šalgo iz Streljačkog kluba „Kikinda“ sa 374 kruga, dva više od Novice Petrovića, a treći je bio Dragan Florić sa 368 krugova, obojica iz domaćeg SK „Heroj Srba“. Ukupno se takmičilo 39 seniora i seniorki. U konkurenciji 11 ekipa pobedu je odneo sa 1087 krugova Streljački klub „Aranđelovac“, za koji su nastupili Tijana Usanović, Aleksandar Matić i Mladena Ristić. Dva kruga manje imao je SK „Kikinda“ (Ervin Šalgo, Veselin Veličkov i Đuri Rosić), a treće mesto je pripalo domaćinu „Heroj Srbi“ (Novica Petrović, Saša Ilić i Borivoje Provčin) sa  1066 krugova.

Takmičili su se i piniori i pionirke. Pojedinačne titule osvojili su Lazar Subotić iz SD „Smederevo“ sa 174 kruga i Iva Rakonjac iz SD „Pančevo 1813“ sa 183 kruga. Kod pionira i preostale dve medalje pripale su domaćim strelcima Milanu Mariću sa 173 kruga i Nikoli Teomiroviću sa 165 krugova. Kod pionirki srebro je osvojila gošća iz Pančeva Teodora Kondić sa 179 krugova, a treća je bila naša Ivona Bojić sa 174 kruga. Ukupno je bilo po 6 strelaca u obe kategorije.

Pehare, medalje i diplome najboljima je uručio Želetov sin Predrag Mladenović.

Još jedna vest u vezi sa smederevskim strelcima. Na 24. mitingu Olimpijskih nada u Nitri, koji je okupio nekoliko stotina juniora i kadeta iz devet zemalja, strelac  „Smedereva“ Dušan Bojić sa 554 kruga plasirao se na odlično 10. mesto u kategoriji kadeta pištoljem. Narednog dana kada svi strelci nastupaju u apsolutnoj kategoriji (kadeti i juniori zajedno), ponovio je isti rezultat i bio 25. u konkurenciji 48 strelaca. Bojiću, kome je ovo prvi nastup na međunarodnoj sceni, ovaj rezultat je i novi lični rekord. On će već sledeće nedelje imati priliku da se ponovo takmiči u konkurenciji najboljih mladih strelaca iz 10 zemalja na četvrtom omladinskom Valter kupu u Smederevu.  Ovu priliku imaće i svi ostali najbolji mladi strelci Srbije, koji su ovog vikenda u Nitri, osvojili ukupno 12 medalja, sve u disciplini standardna vazdušna puška.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!