Memorijalni turnir „Želibor Mladenović – Žele“

SMEDEREVO, 17. novembar 2018 – Streljački Klub  „Heroj Srba“  iz Smedereva  ove godine organizuje 16. Memorijalni turnir  u streljaštvu  serijskom vazdušnom puškom,  posvećen svom  dugogodišnjem članu Želiboru Mladenoviću Želetu. Takmičenje će se održati sutra, u nedelju 18. novembra, na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo, sa početkom u 10 časova. Očekuje se učešće više od 20 strelaca u pionirskim kategorijama, a u opštoj kategoriji nastupiće više od 50 seniora i seniorki. Dodela medalja i pehara najboljim pojedincima i ekipama biće održana po završetku turnira.

Cilj održavanja turnira je da se sačuvaju uspomene na izuzetnog čoveka i sportistu Želibora Mladenovića Želeta koji je bio član Streljačkog kluba „Heroj Srba – Bezbednost“, Streljačke družine „Smederevo“  i  Gimnastičarskog  društva „Partizan“.

Želibor Mladenović – Žele (29.1.1956 – 4.11.2002), strelac i gimnastičar, bio je uzor mnogim smederevskim sportistima, a svi odreda su se divili njegovoj upornosti i istrajnosti da trenira i postiže uspehe u različitim sportskim disciplinama. U istoriju smederevskog sporta ušao je kao čovek koji je ostvario mnoge sportske uspehe.

Za njegovo ime vezuju se brojni sportski rezultati i uspesi, najpre u Gimnastičarskom klubu „Partizan“, a zatim u Streljačkoj družini „Smederevo“ i na kraju, u Streljačkom klubu „Heroj Srba – Bezbednost“.

Prvak Jugoslavije u gađanju malokalibarskom puškom postaje 1973. godine. Dve godine kasnije postaje prvak Srbije i Jugoslavije u gađanju iz serijske vazdušne i malokalibarske puške. Uspesi su se nizali. Sa streljačkim klubom „Heroj Srba-Bezbednost“ 1996. godine obara rekord u gađanju malokalibarskom puškom. Na republičkim i državnim prvenstvima učestvovao je 22 puta i uvek se vraćao sa medeljama. Dva puta je proglašen za sportistu godine.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!