“Čelik” proslavio titulu prvaka države

SMEDEREVO, 14. novembar 2018 – Planinarsko sportski klub “Čelik“ sinoć je, u prisustvu članova i prijatelja kluba, obeležio kraj veoma uspešne sezone i nagradio najmlađe takmičare, povodom osvajanja šampionske titule u planinarskoj orijentaciji.

Naslov prvaka države u planinarskoj orijentaciji je delo 33 učesnika – sportista kluba. Oni su kroz titulu, na 46 učešća, osvojili ukupno 36 medalja od kojih 23 zlatne, 10 srebrnih i 3 bronzane. Ekipe “Čelika” su u svojim kategorijama osvojile dva prva mesta (pionirke i vaterani), tri druga mesta (pioniri, seniorke i veteranke) i jedno treće mesto seniori. Ovim je stavljena tačka na jednu uspešnu sezonu. U nastavku detaljnije.

Ovogodišnja sezona, završena krajem oktobra, imala je deset redovnih kola lige i jedno posebno prvenstvo Srbije u okviru Dana planinara Srbije, koje je održano u Lipovcu na Ozrenu u blizini Soko Banje. Sezonu je obeležilo i takmičenje na prvenstvu Balkana u Makedoniji.

U organizaciji planinarskog saveza Makedonije, na terenima Svetog Stefana pored Ohridskog jezera, u prelepom ambijentu, održano je treće prvenstvo Balkana u planinarskoj orijentaciji. Na takmičenju su učestvovale reprezentacije Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i domaćina Makedonije. U četiri kategorije – pionirska, juniorska, seniorska i veteranska, učestvovale su 22 ekipe sa 75 takmičara, među kojima i šest ekipa iz Srbije sa ukupno 22 takmičara. U reprezentaciji Srbije učestvovalo je i 6 članova PSK “Čelik“ Smederevo: Sofija Nikolić i Nemanja Vasiljević u pionirskoj ekipi, Saša Nikolić i seniorskoj i u veteranskoj Dragan Pavlović, Dragutin Jeremić i Branko Grujić. Kad su sabrani svi rezultati i bodovi ekipe Srbije su osvojile četiri medalje i po broju medalja su najbolje na Balkanu. Osvojene su dve zlatne (seniori i veterani), jedna srebrna – pioniri i jedna bronzana – juniori. Pionirska ekipa Srbije u sastavu: Nemanja Vasiljević, Roni Nikolić, Sofija Nikolić i Isidora Čupović osvojila je 560 bodova i srebrnu medalju. U ovoj ekipi učestvovala su dva člana PSK “Čelik” – Sofija Nikolić i Nemanja Vasiljević.  Veterani PSK “Čelika”, bili su prva ekipa Srbije u ovoj kategoriji osvojili su 1138 bodova i zlatnu medalju. Ekipa je bila u standarnom sastavu – Dragan Pavlović, Dragutin Jeremić i Branko Grujić.  Ukupni pobednik takmičenja, na ovom trećem balkanskom prvenstvu, je  reprezentacija  Makedonije koja je osvojila 6894 boda, ispred Srbije sa 6861 bod i Slovenije sa 5986,5 bodova. Četvrta je reprezentacija Crne Gore sa 2793,5 bodova i peta Bosna i Hercegovina sa 1458 bodova.

Na prvenstvu Srbije u planinarskoj orijentaciji  “Čelik“  je učestvovao sa dve ekipe u muškoj konkurenciji, sa poinirskom i veteranskom. Obe ekipe su postale prvaci Srbije za 2018. godinu, osvojile su zlatne medalje. Sastav šampionske ekipe je: Nemanja Vasiljević, Lazar Milutinović i Ilija Milutinović.  Veterani, su takođe ubedljivo osvojili 1. mesto. Sastav ekipe veterana,  šampiona Srbije za 2018 godinu je: Dragan Pavlović, Dragutin Jeremić i Štefan Riling. Sa dve titule na državnom prvenstvu, Čelik je bio među najuspešnijim klubovima.

U konkurenciji takmičara iz 16 kluba, u ukupnom plasmanu Čelik je zauzeo prvo mesto i postao šampion države sa osvojenih  3960 bodova. Titula je osvojena ispred ekipe Pobede iz Beograda, koja je sa razlikom od 670 bodova skinuta sa trona na kom je bila više od desdet godina.  Trećeplasiran je klub Tornik iz Čajetine sa 2540 bodova. Veliki doprinos plasmanu “Čelika” imale su ekipe pionira i veterana. Posebno raduje uspeh mlađih kategorija, koje su posle temeljne obuke u klubu i na kampovima pokazali da postaju dobri takmičari.  Pioniri su osvojili 1255 bodova, seniori 1070, a veterani 1635 bodova. Ekipe pionirki i veterana su pobednice u svojim kategorijama. Pionirke je predvodila Sofija Nikolić. Pioniri, seniorke i veteranke su druge, dok su seniori zauzeli treće mesto u svojoj kategoriji. Najbolji rezultat je postigla muška veteranska ekipa, koja je od deset trka imala osam pobeda, jedno drugo i jedno treće mesto.  Ekipa je i ovde učestvovala u standarnom sastavu – Dragan Pavlović,  Dragutin Jeremić i Branko Grujić, uz učešće Dragana Nikolića na tri trke.

Ekipe pionira, osvojile su 13 medalja u ligi Srbije, od kojih je 6 zlatnih 5 srebrnih i dve bronzane.  Pionirke su u ovom učestvovale sa 4 zlatne i tri srebrne. Pobedile su na trkama, na Zlatiboru, Čačalici, Rajcu i Pasjači. Ekipa je bila u sastavu: Sofija Nikolić, Marta Trajković i Mina Vučković. Pioniri su osvojili 6 medalja, a  pobedili u dve trke, na Zlatiboru i Čačalici. Ekipu su činili Nemanja Vasiljević, Lazar Milutinović, Mihajlo Minić i Ilija Milutinović.

Ekipa seniora je učestvovala na manjem broju trka, tako da su osvojili 7 medalja od kojih su 4 zlatne. Muška akipa je pobedila na trkama na Čačalici i Avali (noćno). Ova pobeda na Avali značila je i osvajanje prelaznog pehara u trajno vlasništvo. Ovaj veliki pehar kupa Avale, krasi prostorije kluba. Za ekipe seniora učestvovali su: Saša Nikolić, Dragan Pavlović, Željko Ćorić, Nebojša Milovanović, Aleksandar Vijatović, Milan Mijailović, Miloš Stošić, Dražen Nikšić i Nikola Jeremić. Seniorske su osvojile 4 medalje od kojih su dve zlatne. Pobedile su na trkama na Čačalici i na Avali. U ženskim ekipama su bile: Teodora Milutinović, Ivana Stanojević, Anđelka Pejović, Nataša Krstić, Ružica Stošić i Tanja Janković.

Ekipe veterana su bile najproduktivnije, osvojile su ukupno 13 medalja, od kojih je 10 u muškoj kategoriji. Muška ekipa je pobedila u 8 od 10 trka. Za ekipe veterana nastupali su: Dragan Pavlović, Dragan Nikolić, Dragutin Jeremić, Štefan Riling, Gojko Savić, Slaviša Stevanović i Branko Grujić. Veteranke su: Nataša Stanisavljević, Biljana Grujić, Danijela Jeremić, Marija Barložan, Živana Savkoić i Anđelka Pejović.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!