Planjanima sredstva iz Fonda za energetsku efikasnost

VELIKA PLANA, 9. novembar 2018 – Velika Plana je jedna od 14 opština i gradova kojima su iz budžetskog Fonda za energetsku efikasnost dodelјena sredstva. Iznos od oko 15,3 miliona dinara, koliko je Velika Plana dobila za energetsku sanaciju objekta Osnovne škole „Radica Ranković“ u Lozoviku, najveći je od svih koji su opštinama i gradovima ovoga puta dodeljeni. Na školi u Lozoviku, koju pohađa 340 učenika, biće urađena nova fasada sa izolacijom i zamenjena stolarija. Dobijena sredstva predstavlјaju 70 odsto ukupne vrednosti projekta, a preostalih 30 procenata finansiraće lokalna samouprava.

Ugovor je, sa ministrom energetike Aleksandrom Antićem, potpisao predsednik opštine Velika Plana Igor Matković, baš kao i 13 njegovih kolega iz drugih opština i gradova Srbije.

Ljubovija, Gadžin Han i Svilajnac treći put su konkurisali i dobili sredstva iz Budžetskog fonda za energetsku efikasnost za svoje projekte, a Velika Plana, Kragujevac i Knjaževac drugi put dobijaju podršku. Velika Plana je ranije, sredstvima iz ovog fonda, u iznosu od pet miliona dinara, kao i 5,6 miliona koje je uložila opština, energetski sanirala objekat Centra za kulturu „Masuka“.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!