Premijerka otvorila obilaznicu oko Bavaništa

Izvor: www.srbija.gov.rs, KOVIN, 8. novembar 2018 – Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je danas, otvarajući obilaznicu oko Bavaništa, kod Kovina, da je u poslednje četiri godine, uz veliki broj lokalnih puteva, izgrađeno i 160 kilometara auto-puteva, a da će do kraja godine biti završeno još oko 30 kilometara takvih saobraćajnica.

Brnabić je istakla da je izgradnja putne infrastrukture važna za dolazak investitora i otvaranje domaćih firmi, ali i da bismo imali više radnih mesta i veće plate.

Ona je ukazala na to da je u poslednje četiri godine izgrađeno više auto-puteva nego u poslednjih 35 godina.

Obilaznica, koja je duga 5,1 kilometar i u koju je uloženo 400 miliona dinara, bitna je, pre svega, zbog bezbednosti žitelja, odnosno izmeštanja teretnog saobraćaja van samog Bavaništa, jer su, kako je podsetila, nesreće sa smrtnim ishodom bile česte.

Premijerka je istakla da, iako bi neko možda mogao da kaže da je to mali projekat, vredan oko četiri miliona evra, za Vladu Srbije nema malih i velikih projekata, već samo onih koji su važni za građane.

Na svakom projektu ćemo nastaviti da radimo kao da je najveći, jer je to od značaja za bolji kvalitet života svih građana, podvukla je ona.

Brnabić je prenela da se vode razgovori sa 21 potencijalnim investitorom zainteresovanim za dolazak u Vojvodinu, što bi otvorilo novih 6.000 radnih mesta, dodavši da će se Vlada Srbije truditi da neke od njih dovede u industrijsku zonu u Kovinu.

Svaki put kada razgovaram sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem o investicijama i infrastrukturnim projektima, on mi da jedan savet – misli na Banat, podigni Banat na noge. To je posao koji je preda mnom i jedan od prioriteta Vlade, rekla je ona.

Premijerka je danas razgovarala i sa predstavnicima Opštine Kovin, koji su joj izneli sve projekte te opštine čije je sprovođenje u toku ili je u planu njihova realizacija, i to u oblasti zdravstva, kulture, obrazovanja, sporta, poručivši da će im Vlada pružiti podršku.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!