Site icon podunavlje.info

Humanitarna utakmica u smederevskoj Gimnaziji

SMEDEREVO, 6. novembar 2018 – Povodom Dana prosvetnih radnika, profesori smederevske Gimnazije, članovi dva sindikata, odigraće humanitarnu utakmicu u malom fudbalu, GSPRS Nezavisnost protiv Unije SPRS, a sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je Fondaciji za siromašne učenike škole.

Utakmica će biti odigrana u petak, 9. novembra od 19 sati, a ulaznice po ceni od 100 dinara prodavaće se već od srede i to u terminu od 12 i 30 do 13 i 30 u školi.

Inače, dvojica od profesora/fudbalera i kapiteni ekipa su i odbornici u Skupštini grada Smedereva, koja će zasedati upravo u petak. Očekuje se da će sednica biti završena do početka utakmice, kako bi svojim učešćem doprineli kvalitetu fudbalske predstave.

Ovu sportsku manifestaciju humanitarnog karaktera organizuju predstavnici dva sindikata prosvetnih radnika u Gimnaziji – tako da njihovi timovi nose nazive FK Unija i FK Nezavisnost.

Povodom Dana prosvetnih radnika IO Unije u Gimnaziji je doneo Odluku da kao donaciju izdvoji 10.000 dinara Fondaciji za siromašne učenike škole.

Dan prosvetnih radnika u Srbiji obeležava se 8. novembra, na Mitrovdan, koji se smatra danom rođenja Vuka Karadžića. Inače, prema Ujedinjenim nacijama, Dan prosvetnih radnika je 5. oktobar, i on se svake godine obeležava širom sveta.

Exit mobile version