Smederevska skupština u petak

SMEDEREVO, 5. novembar 2018 – Sednica Skupštine grada Smedereva zakazana je za petak, 9. novembar, a na predloženom dnevnom redu našao se i Predlog odluke o dopuni odluke o platama i naknadama izabranih i postavljenih lica u organima Grada Smedereva.

Čitava dopuna je u jednoj rečenici u članu 9. stav 1. i odnosi se na koeficijent zamenika predsednika Skupštine, pa se tako iza reči „9,00 – za predsednika Skupštine i zamenika gradonačelnika“ dodaju reči „ 8,40 – za zamenika predsednika Skupštine grada“.

Kako nezvanično saznaje Podunavlje.info, većnici iz redova Socijalističke partije Srbije su napustili jednu od poslednjih sednica Gradskog veća. Koji je „kamen spoticanja“ neformalnih lokalnih koalicionih partnera, nismo uspeli da saznamo, ali moguće da bi upravo pomenuta tačka mogla da razreši enigmu i zakopa „ratne sekire“.

Inače, u obrazloženju Predloga odluke o dopuni odluke o platama i naknadama izabranih i postavljenih lica u organima Grada Smedereva se navodi da se to predlaže zbog izmene propisa kojima se reguliše radno-pravni status i obračun plata i naknada za zaposlene u lokalnoj samoupravi.

Ovom prilikom podsećamo da je Nacrt odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Smedereva, sa prečišćenim tekstom, bio na javnoj raspravi od 23. do 30. oktobra. Predlog sa dopunom Odluke o platama i naknadama poslat je Veću  30. oktobra, a Gradsko veće ga je aminovalo sutradan, 31. oktobra.

Predloženim izmenama Nacrta odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Smedereva, u članu 9. piše: „U dosadašnjem članu 31, koji postaje član 32, dodaje se nov stav 3. koji glasi: ‘Ako zameniku predsednika Skupštine miruju prava iz radnog odnosa usled izbora na tu funkciju, zamenik predsednika Skupštine može biti  na stalnom radu u gradu’.“

Inače, sednice Gradskog veća održavaju se, u poslednje vreme, svakog petka, ali se mediji kontinuirano ne obaveštavaju o toku sednica, niti o odlukama iz nadležnosti Gradskog veća, dok se pojedine odluke i rešenja objavljuju sporadično na zvaničnom sajtu Grada Smedereva.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!