Nova industrijska zona u Smederevskoj Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA, 5. novembar 2018 – Nakon što je Skupština opštine Smederevska Palanka usvojila neophodne promene Plana detaljne regulacije, radovi na izgradnji industrijske zone na potezu Guberaš su u toku. Zona se nalazi na 8 kilometara od autoputa, na tromeđi opština Smederevska Palanka, Velika Plana i Rača.

Radna zona „Guberaš“ je udaljena 4 kilometra od centra Smederevske Palanke na regionalnom putu R-107 Palanka – Velika Plana. Na zemljištu su moguće sve vrste delatnosti, a površina koja je predviđena za ovu zonu je 6,8 hektara, stoji na sajtu Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

Ako to nekog zanima, zanimljiv je put ove informacije, o radovima na zoni Guberaš koji su u toku, do javnosti; prvo je objavljena na FB stranici OO SNS Smederevska Palanka, da bi je na svom profilu preneo predsednik Opštine Nikola Vučen i potom lokalni mediji iz Palanke.

Plan okvira u komeće biti zona, a koji je objavljen na pomenutim FB stranicama i onaj koji je na sajtu SIEPA prilično se razlikuju, čini se da nije u pitanju ista strana puta, pa možda čak ni lokacija, ali je verovatnije da su u pravu Palančani, koji su, ipak, taj plan i usvajali, a ne Agencija. Potencijalni investitori bolje da se obrate direktno lokalcima.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!